Categorieën: Nieuws

Mogelijke Pegida demonstratie veroorzaakt nu al reuring

De aankondiging van Pegida om op 9 april een demonstratie te houden in de binnenstad zorgt nu al voor protest op social media. Op Facebook is zelfs een evenement aangemaakt “Stop Pegida in Groningen”.

De organisatie van de pegida demonstratie in de stad heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente. Als deze vergunning wordt gegeven dan zullen anti Pegida demonstranten in actie komen. Dat is althans wat ze op Facebook beloven.

Ook het webblog Sikkom laat zich horen op Facebook.

Het is nog niet duidelijk of Pegida toestemming krijgt voor de demonstratie.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Hadden de opeenvolgende regeringen de laatste 35-40 jaar geluisterd naar en gehoor gegeven aan de roep van een deel van de bevolking, dan hadden lieden en groeperingen als in dit geval Pegida, of partijen als de PVV niet eens bestaansrecht gekend, laat staan dat er überhaupt een aankondiging van een demonstratie, of wat er voor door moeten gaan, in Groningen zou zijn uitgevaardigd. Dat alles zou overbodig zijn geweest, nu doen sommige partijen en een deel van het journaille dit alles af als populistisch in plaats van het nu dan werkelijk als een probleem te benoemen. Persoonlijk huiver ik meer bij het idee dat Jesse Klaver met zijn beweging deel van de regering uit gaat maken, dan het lawaai van een partij als de PVV.

    Moet er toch niet aan gaan denken dat de BV Nederland het opvangcentrum van Europa gaat worden.. Zou Jesse cs voor willen stellen om naar die landen te gaan waar de problemen zich werkelijk voordoen en daar aan de slag te gaan.

    .

    • Als echte Groninger kan ik jou vertellen dat jouw Tilburgse onverdraagzaamheid ten opzichte van andersdenkenden, een weinig Gronings is.

      Echte (Stad-) Groningers zijn halve Pruisen. Afgemeten vriendelijk, van de regels en op tijd komen, maar zeker ook verdraagzaam. "Ieder het zijne", is wat we over mening van druktemakers denken. Zelfs als het de mening van een cultuur-katholieke lid van de liberale Taliban is.

      Moi!

  • Vrijheid van meningsuiting blijft een lastige voor de niet door enige kennis gehinderde "moreel superieure" gutmensch.

  • Toch logisch dat het onrust veroorzaakt wanneer deze neofascisten de stad willen vervuilen met hun haatpraatjes.

  • Alle "moreel superieure" betermensen zouden eens met niet-islamitische immigranten uit moslimlanden moeten gaan praten.

    Ze zullen ze de vraag voor de voeten geworpen krijgen waar ze de arrogantie vandaan halen te denken dat ze salafisten/wahhabisten wel tot Westerse Redelijkheid kunnen brengen.
    Dat de Arabische cultuur (van waaruit de Islam zijn oorsprong heeft) gebaseerd is op masculien denken in termen als kracht en macht, en dat vriendelijkheid en goedmoedigheid als zwakte en/of onderdeel van list worden gezien.

    Pijnlijk om te zien hoe in Duitsland en Nederland die Linda Voortman achtige types geen enkele verlichting kennende testosteronkerels uit primitieve woestijnoorden te zien toezingen.
    Wat een dom geprojecteer van je eigen aardig-gevonden-willen-worden-verlangen.
    Mannen uit dorre Syrische platteland interpreteren zulks totaal niet als aardig. Als ze een beetje religieus zijn, denken ze dat Satan de vaders (omnipotent in Arabische families) heeft bewogen om hun ontblote dochters in te zetten om de manlijke vluchtelingen tot de hel leidende onzedelijkheid te verleiden.

    Ongekende combinatie van totaal gebrek aan kennis, kinderlijke projectie en de Westerse arrogantie dat onze levenstijl ook voor de niet Westerse mens een sterk wervend karakter heeft.

    Misschien moet Sikkom eens praten met een Syrische Christen. En deze off the record vragen wie hij/zij meer vreest: (felle) islamcritici of de nauwelijks gecontroleerde stroom van Soennitische mannen.

    • Toevoeging. Naast dat de Westere arrogantie er toe leidt dat we denken dat onze (hedonistisch in brede zin) levenstijl zo enorm wervend is, komt uit dezelfde bron van arrogantie voort het idee dat onze ,"superieure" ratio, en gevoel voor rede mensen wel van (de scherpste kantjes) van hun geloof af helpt.

      Angstaanjagend en lachwekkend tegelijk.

      "Als G*d almachtig is, kan G*d dan zo'n grote berg maken dat hij hemzelf niet kan verplaatsen?" Dit flauwigheidje waarmee een atheïst mij eens schaakmat zette (althans in zijn ogen), maar ook hele ingenieuze logische stelsels die van geloven een denkfout maken, maken niks geen indruk op gelovigen. Ik denk:"knap/leuk gesproken",
      Eentje uit het Midden Oosten denkt de Duivel is een sluwe speler, maar Allah is de beste spelers.

      Conclusie: de wapens waarop de "verheven" wegkijkert vertrouwt zijn krachteloos.

      De hedonistische levenstijl is voor een beetje spiritueel volger van één van de drie grote monotheïstische geloven of een Boedhist helemaal nauwelijks wervend. Jongemannen met goede banen en kansen verlieten het comfort en de materie van Londen voor een leven in Raqqa. Omdat ze die Westerse stad spiritueel dood bevonden. Legio die bij de keuze tussen "het met zijn allen een beetje leuk hebben" van Wouter Bos en het martelaarschap voor het laatste kiezen.

      En atheïstische intellectuele hoogstandjes spatten bij een beetje gelovige af, als water of het verendek van een eend.

  • De onverdraagzaamheid van bewegingen als Pegida wordt weer eens aardig geillustreerd door Timmer. Het is slechts pseudo-intellectueel gebabbel gelardeerd met vooroordelen.

    • Nee hoor. Als de openbare orde in het geding hoef je er geen toestemming voor te verlenen.

      • Dat het geweld en andere verwachtte onhebbelijkheden uit de linkse Guthmensch hoek komt is iedereen wel duidelijk.
        Mocht de demonstratie doorgaan en mocht het uit de klauwen lopen zullen de Pegida aanhangers zoals gewoonlijk weer de schuld krijgen.
        De bevooroordeelde en gehersenspoelde Nederlander, zal het verdraaide nieuws item als de waarheid zien.
        De vermelde onregelmatigheden begaan door de vriendjes en vriendinnetjes van Volkert V d Graaf zullen in de schoenen worden van Pegida .
        We zullen het zien ..
        Ik vreet mijn mijter op als het nieuws die dag anders is ..

      • Als Antifa een tegenbetoging organiseert lokt dat nogal wat agressie uit bij de kaalgeschoren types die op dit soort 'demonstraties' afkomen. :p

  • @Marc, dat is nou hoe die linkse relschoppers de democratie dwarsbomen. Ik zie ze altijd met hun vingers in de oren heel luid lalalalalalala roepen.

    Waarom moeten wij die vluchtelingen opvangen? Obama heeft honderden miljoenen dollars gebruikt om iedereen daar te bewapenen, op advies van Hillary. Zelf nauwelijks 100.000 vluchtelingen opgenomen en Europa daarmee in een crisis gestord met politeke spelletjes. Wellicht heeft Obama in zijn miljoenen onderkomen nog een paar kamers vrij.

    Had Assad nog maar de macht, die paar slachtoffers van hem vallen in het niet bij de akties van Amerika en andere oliezoekers, het hele land ligt plat en honderdduizden doden. Daarbij heeft Amerika aan de wieg gestaan van de vele onrusten en oorlogen in het midden oosten. Behalve met de opper financiers van terreur zoals Saoedie Arabie, die blijven buiten schot met hun olie.

    • Ik wil gewoon niet in een fascistisch land wonen en daarom krijg de fascisten van mij geen ruimte, dat geldt overigens ook voor Islamofacisten. Onder een facistisch regime is er geen democratie en geen vrijheid van meningsuiting.

    • De Amerikanen zijn in het Midden Oosten en Noord Afrika ten tijde van Obama/Hillary compleet weggespeeld door Poetin/Lavrov.

      Met inzet van Russishe militaire steun gaat Libië ook aan de totale vernieling ontsnappen. Met samenwerking tussen Trump en Rusland zullen ISIS en Al Qaeda binnen afzienbare tijd uit Irak en Syrie verdreven zijn.

      De vernietiging van Jemen door onze "bondgenoot" Saudi Arabië zal waarschijnlijk niet te stoppen zijn. Net zo min als dat afmaken van het door ISIS gestarte project van de genocide op de Yezidi's (Sinjar) door de gore hond Barzani (vazaal van Erdogan) met zijn KDP Peshmerga zal een ander dieptreurig, en waarschijnlijk onvermijdelijk feit worden.
      Maar overall zijn er sinds oprotten van "Messias" Obama vooral dus goede ontwikkelingen aan de gang in MENA (Middle East and North Africa)

      • Bijzonder hoe sommigen de prestaties van dictotariale regimes als dat van Putin menen te kunnen verdedigen.
        Hoe kortzichtig kun je zijn?

  • Beste Sjaak, jij hebt Adolf Erdogan ook altijd je steun gegeven, daar deze volgens jou democratisch gekozen zou zijn......

      • Volgens jou hadden de drie discipelen van Adolf Erdogan, welke nu onder de noemer DENK zitting hebben genomen in deze nieuwe regering, alle recht van spreken daar zij democratisch gekozen zouden zijn. Wordt het je nu dan duidelijk waar ik op doel?

  • Is putin dan een dictator? Volgens mij heeft hij de verkiezingen gewonnen en is ongeveer net zolang aan de macht als Merkel. De ene noemt men een dictator, in een ander land noemen ze dat weer vrijheidsstrijder. Voor sommige mensen zijn Fidel Castro samen met Che Guevara gewoon helden. En om nu te zeggen dat Europa democratisch is... stem je op de VVD omdat die minder Europa wilden, steunen ze in Brussel de meest fanatieke eurofielen... We hebben steeds minder te kiezen.

    Putin is slecht, maar bij China kijken we de andere kant op. Allemaal schijnheilige praat, de politiek praat wat hen goed uitkomt.

Recente berichten

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

4 minuten geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

51 minuten geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

3 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

4 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

4 uur geleden

Rondleiding langs graven verzetsstrijders op Zuiderbegraafplaats

In aanloop naar 4 en 5 mei worden rondleidingen verzorgd over zestien Groningse verzetsstrijders die…

6 uur geleden