Categorieën: Nieuws

Helft scooters en brommers niet in orde

Bij een controle donderdagmiddag in en rond het centrum bleek de helft van het aantal scooters en brommers niet in orde te zijn. Van de 82 gecontroleerde voertuigen kregen er 42 een WOK maatregel. Daarbij wordt het kentekenbewijs ingenomen en moet de scooter of brommer opnieuw worden gekeurd.

Motorrijders van de politie pikten brommer- en scooterrijders in en rond de binnenstad op en brachten ze naar het bureau op de Rademarkt. Daar moesten de voertuigen op de rollenbank. Naast het hoge aantal opgevoerde voertuigen waren er tal van andere overtredingen.

 

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • De brommer is een anachronistisch vervoermiddel. Weg met de verbrandingsmotor uit de stad. Het maakt herrie, het stinkt en is ongezond en slecht voor het milieu.

  • Waarom is dit nu al decennia lang bekend bij de gemiddelde inwoner van de BV Nederland en komt men als politie nu hiermee met een persbericht naar buiten?

    De huidige verbrandingsmotor is relatief bezien schoner dan de energie welke het kost bij de productie van hybride- en elektrische auto`s.

    Draag nu eerst eens zorg voor minder nieuwbouw en bijbehorende inwoners in deze stad en gemeente en het aantal vervoer- en verkeersbewegingen zal hiermee en hierdoor ook niet toe gaan nemen.

    De populistische prietpraat van bovenstaande Groen (s)link(s) aanhanger toont wederom aan dat deze niet van enige realiteitszin getuigd. |Dit zou je pas uit kunnen gaan voeren als je als gemeente detailhandel buiten de diepenring toe gaat staan in en op bestaande bedrijventerreinen en op nieuw aan te leggen tegenhanger van de huidige P+R plaatsen

    • Weer redeneert Middenweg in zijn eigen straatje zich schaamteloos van onwaarheden bedienend.

      Detailhandel op bedrijventerreinen is slecht voor de aantrekkingskracht van de binnenstad. Dus alleen zaken die in de binnenstad niet praktisch zijn mogen daar worden verkocht. De DAKA/Intersport is al een twijfelgeval. Zaken zoals Primark zouden op de goedkoopst mogelijke locatie gaan zitten daarmee een hoop levendigheid aan de Binnenstad onttrekken. Je moet niet altijd alles maar op zijn beloop laten want dan gaat alles vanzelf naar de laagste gemene deler. Die Maxx XXXL is een treurige bedoening. Dat mag niet de standaard worden.

  • Wijs mij dan eens op onwaarheden in mijn posting Marcus. Jij blijft beweren dat de binnenstad enkel dan aantrekkelijk blijft als het openbaar vervoer en de auto (gemotoriseerd verkeer) wordt verbannen. Wat maakt het dan uit om hen, welke van het openbaar vervoer gebruik maken en de verstokte automobilist de mogelijkheid te geven hun aankopen buiten het centrum te gaan doen?

Recente berichten

CDA en Stadspartij willen krakers zo snel mogelijk uit jeugdsynagoge: ‘Pand ligt er, op zijn zachtst gezegd, niet al te netjes bij’

De gemeente moet haast maken met het verwijderen van de krakers uit de voormalige Jeugdsynagoge…

18 minuten geleden

Aardbeving met kracht van 1.8 op schaal van Richter bij Kommerzijl

Bij Kommerzijl (Westerkwartier) heeft maandagnacht een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het om een beving…

1 uur geleden

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

12 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

14 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

17 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

18 uur geleden