“Grotere inzet voor schoon oppervlaktewater”

nieuws

De provincie moet meer inzetten op schoon oppervlaktewater. Dat vindt de statenfractie van de PvdA. Jaarlijks komt 140.000 kilo medicijnafval terecht in rivieren, kanalen en sloten.

Met de toenemende vergrijzing en dito zorgvraag in het verschiet zal die hoeveelheid de komende jaren alleen maar verder toenemen. Ook komen er vanwege de intensieve veehouderij veel medicijnresten in het oppervlaktewater terecht. De PvdA vindt het de hoogste tijd dat provincie en waterschappen er werk van maken om het oppervlaktewater schoon te houden.

Volgens fractievoorzitter Gert Engelkens is het probleem overal in Europa te zien, en daarom is er Europese regelgeving in de maak. Engelkens vindt niet dat Groningen daarop moet wachten. Hij wil dat er zo snel mogelijk actieve filterkoolinstallaties worden geplaatst in rioolwaterzuiveringsinstallaties.