Donar wint nationale beker

Donar heeft voor de vijfde keer in de clubhistorie de nationale beker gewonnen. In een met 4350 toeschouwers uitverkocht Martiniplaza wonnen de Groninger basketballers met 78-58 van Landstede uit Zwolle.

Donar begon slecht en keek binnen 2 minuten tegen een 0-10 achterstand aan. Aan het eind van het kwart was het verschil nog 5 punten: 15-20. In het tweede kwart stelden de Groningers orde op zaken. Al na 2 minuten was de eerste voorsprong een feit (22-20). Bij de rust was de voorsprong uitgebouwd naar 10 punten: 38-28. In het derde kwart liep Donar eerst uit naar 51-43, maar een 0-10 run leidde tot de tussenstand 51-43 na 30 minuten spelen. Verder kwam Landstede niet. Al snel was het 58-43 en Donar vergrootte de voorsprong tot 20 punten.

Topscorers bij Donar waren Arvin Slagter en Lance Jeter met beiden 16 punten. Chase Fieler maakte 15 punten (+ 11 rebounds) en Drago Pasalic 13.