Donar na rust langs Leiden

Donar had het donderdagavond in Leiden aanvankelijk niet gemakkelijk tegen ZZ Leiden, maar won na rust toch eenvoudig: 57-74.

De Groningers hadden het in het eerste kwart lastig tegen een fel verdedigend Leiden, en na 10 minuten was het 13-19. Bij rust was Leiden 2 punten dichterbij gekomen: 32-36. In het begin van het derde kwart kwam Leiden nog tot 36-36, maar dat was het laatste wapenfeit voor de thuisploeg. Donar liep vervolgens uit, tot 45-59 aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart werd het maximale verschil bereikt bij 51-74.

Chase Fieler had een ‘double-double’ met 17 punten en 13 rebounds. Arvin Slagter maakte ook 17 punten. Lance Jeter was goed voor 14 punten.

Donar is koploper in de Dutch Basketball League met 42 punten uit 22 wedstrijden.