Art deco tegelvloer onder Grote Markt

Bij werkzaamheden op de Grote Markt is een art deco tegelvloer uit het begin van de vorige eeuw aangetroffen. De vloer werd gevonden bij graafwerkzaamheden ter voorbereiding van nieuwbouw op de hoek van de Poelestraat en de Grote Markt.

“Het is een vloer in de kelder van het pand dat hier tot de oorlog stond, waarschijnlijk het pand van juwelier Oving. Je ziet dat de rooilijn verder naar voren staat dan het huidige roze pand. De nieuwbouw van het hotel en het pand Merckt op deze hoek hebben straks dezelfde rooilijn”, zegt de enthousiaste archeoloog Jasper Huis in ’t veld die de vondst veilig stelt.

“We bikken de tegels los en gave exemplaren gaan naar de stichting Monumentenmateriaal waar mensen de tegels kunnen kopen. Ze moeten wel een goede bestemming krijgen”, vervolgt de archeoloog.

Over een paar weken, als de archeologen klaar zijn, start de sloop van het roze pand om plaats te maken voor nieuwbouw.

Deel dit artikel:

  1. art deco vloertegels, uit de periode rond 1900? dat kan niet correct zijn aangezien de art deco pas na de Eerste wereldoorlog doorbreekt. Wellicht nieuwe kunst of Jugendstil? Een foto van de tegels kan hierover uitsluitsel geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *