Arriva laat opnieuw reizigers staan in Grijpskerk en Zuidhorn

nieuws
In Grijpskerk puilt de trein uit, zodat reizigers op de perrons achterblijven. Foto: Sebastiaan Scheffer

Boze en verontwaardigde reacties dinsdagochtend in de stoptrein tussen Leeuwarden en Groningen. Opnieuw zette vervoersbedrijf maar één treinstel in waardoor diverse reizigers in Grijpskerk en Zuidhorn niet mee konden. “Ik voel me een vis in een vissenkom.”

De stoptrein die om 07.20 uur uit Leeuwarden vertrekt bestaat normaal uit twee treinstellen. Net als vorige week dinsdag werd er maar één treinstel ingezet. “Ik vind dit ongehoord”, zegt een vrouw. “Je ziet nu al dat het flink dringen is om iedereen aan boord te krijgen.” De trein staat op perron 1 van station Buitenpost. De zitplaatsen en alle staanplaatsen zijn bezet, terwijl er nog verschillende mensen op het perron staan die mee moeten. Na enig geduw en getrek lukt dat.

In Grijpskerk en Zuidhorn lukt het niet om iedereen mee te nemen. Op het perron blijven diverse mensen achter. “Willen jullie alsjeblieft doorlopen”, roept een man door de coupé. “Misschien kunnen jullie in het gangetje gaan staan”, voegt hij er aan toe. Met het gangetje bedoeld hij de ruimte tussen de coupés waar de motoren zich bevinden. “Het is daar warm, en de motoren maken heel veel lawaai”, zegt een tienermeisje. Maar ondanks dat loopt ze met een aantal reizigers de ruimte in.

Schoolkinderen kunnen niet mee
“Mij maakt het niet zoveel uit dat ik in een hele volle trein zit”, zegt een veertiger die een tablet op zijn schoot heeft liggen. “Maar moet je kijken. Die schoolkinderen die niet mee kunnen, en die vrouw met die vouwfiets die op het perron achter moet blijven. Maar het meest ongehoord vind ik misschien nog wel dat er geen informatie wordt verstrekt. De machinist van vorige week vertelde via de intercom wat er aan de hand was, maar nu blijft het doodstil. Geen enkele communicatie. En daar betaal ik dan acht euro voor.”

Oorzaak was een defecte trein
Vervoersbedrijf Arriva laat weten dat er maar één trein werd ingezet in verband met een technische storing. “We hadden te maken met een defecte trein, waardoor we deze niet konden inzetten”, aldus een woordvoerder. “We begrijpen dat de drukte in de trein vervelend was voor de reiziger. De sneltrein heeft vanochtend een extra stop gemaakt in Grijpskerk, zodat die reizigers ook snel hun reis konden vervolgen.”

Deel dit artikel: