“Scooters en brommers snel van fietspad naar de weg”

De bromfietsers en scooters moeten allemaal van het fietspad af en op de weg gaan rijden. Dat vinden D66, de PvdA en GroenLinks in de Groninger gemeenteraad.

Volgens de partijen zijn scooters en brommers vaak meer vervuilend dan bestelwagens en leveren dus een gevaar op voor de volksgezondheid. “Met name de tweetakt scooters zijn in sommige gevallen duizend keer zo vervuilend als bijvoorbeeld een bestelbus”, zegt de woordvoerder van de drie partijen, Tom Rustebiel van D66.

Bovendien rijden de brommers harder dan fietsers en dat zou gevaarlijke verkeerssituaties opleveren in het verkeer.

Voor een groot deel is het in Groningen al het geval dat brommers en scooters verbannen zijn naar de rijbaan.

Deel dit artikel:

  1. Ze bedoelen snorfietsen en scooters denk ik? Brommers mogen al niet op het fietspad, alhoewel de meeste snorscooters/fietsen eigenlijk ook gewoon brommers zijn.

  2. Groot gelijk,dat scheelt slachtoffers want dan hoef ik hoef niet zo vaak een brommer/scooter bestuurder een elleboog te geven wegens irritant getoeter en geschreeuw dat ze er langs willen terwijl jezelf nog bezig met inhalen van een andere fietser.

  3. Veel fietsers maken tegenwoordig, verboden of niet, sowieso al gebruik van de rijbaan, dus ook dat zal weinig zoden aan de dijkt gaan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *