100% Groningen peilt Stadjers over Diftar

Hoe gaan we in de toekomst betalen voor ons afval? In het Trefpunt in Beijum gaat 100% Groningen vanavond met bewoners in gesprek over de invoering van Diftar.
Diftar is het per kilo of per zak betalen voor afval. De gemeenteraad besluit eind deze maand over de mogelijke invoering van Diftar.
De stem van raadslid Marjet Woldhuis van 100% Groningen, kan bij de besluitvorming over dit onderwerp de doorslag geven. Woldhuis wil een zorgvuldig besluit nemen en vind het daarom belangrijk om met de bewoners in gesprek te gaan over de voor- en nadelen van Diftar.

Marjet Woldhuis: ”Op papier klinkt het best fraai; door afval beter te scheiden wordt hergebruik makkelijker en kan er zelfs sprake zijn van minder kosten. Door per zak of per kilo af te rekenen is er een financiële prikkel om te scheiden. Maar kan iedereen wel scheiden? Hoe zit het met studenten, ouderen, gehandicapten en gezinnen met kinderen? Gaan die niet een hoge rekening betalen? En lopen we niet ook het risico dat mensen afval gaan dumpen in plaats van er voor te gaan betalen? Wij zijn er in elk geval nog niet uit’

Het gesprek over Diftar wordt vanavond om half acht gehouden in het Trefpunt in Beijum,
Iedereen is welkom.