Categorieën: Nieuws

Radiumstraat gaat gebukt onder studentenoverlast

Bewoners van de Radiumstraat in Vinkhuizen zijn boos op de gemeente.

De bewoners zijn bang dat er teveel studenten in hun straat komen wonen. Naast drie bestaande studentenwoningen is er een vergunning aangevraagd voor een vierde woning. De studentenpanden bevinden zich allemaal aan hetzelfde pleintje in de straat. Deze clustering van studenten geeft veel overlast. De bewoners hebben bezwaar ingediend maar dit is door de gemeente verworpen.

Gert den Toom

Bekijk reacties

  • Tja beste bewoners.... de verantwoordelijke wethouder is van de PvdA. De verantwoordelijke gemeentelijke dienst Ruimtelijke Ordening is nog steeds een bolwerk van PvdAmbtenaren.
    Een externe deskundige kwam jaren geleden al tot de conclusie dat de bezem daar eens flink door heen moest... men had er geen enkele boodschap aan de inwoners van Stad...
    Die Deskundige was overigens Jacques Tichelaar, CdK in Drenthe en zelf ook lid van die PvdA.
    Dus: goed opletten op 15 maart in het stemhokje!

  • Alles opzij voor de student, wen er maar aan, er staat nog veel meer ellende te wachten, hulde aan voormalig wethouder Frank de Vries, zijn PvdA en aanhangers.

  • Gemeente?

    Sneue loojongens voor agressieve koekkoeksjongen die RUG en Hanze zijn.

    Ben bang dat deze bewoners het heft in eigen hand moeten gaan nemen.

    #Draintheswamp

  • Pas op bewoners wij wonen tussen de studenten en kunnen sinds september niet meer fatsoenlijk slapen. Ze hebben werkelijk lak aan alles. Je probeert eerst met ze te praten maar ze lachen je gewoon uit. Meerdere meldingen gedaan. Ze zijn gewaarschuwd maar helpt ook niet.
    Eigenaar is een van de beroemde huisjesmelker en geeft niet thuis. Voor mij is de maat vol. En niet alleen voor mij.

    • Wij weten hier alles van. Daarom ook zo fel tegen nog een woning. De 3 studenten huizen die er al zijn brengen al verschrikkelijk veel overlast met zich mee. Er zijn zelfs bewoners die hun eigen muren extra geïsoleerd hebben omdat ze gek worden van het lawaai. En idd een gewoon gesprek aangaan zit er niet bij. Politie is een lachertje en jij zit er mooi mee.

      Moeten we niet iets doen als gemeenschap naar de gemeente toe. Dit moet stoppen in wijken waar hardwerkende en "jonge" gezinnen zijn.

      • Beste Annet,

        Wij staan altijd op voor een dialoog, dat jullie hier geen gehoor aan willen geven is dan aan jullie.
        Wij hebben met onze buren prima afspraken gemaakt, zei geven dan ook aan geen last van ons te hebben.

        Dat er hier gezinnen wonen daar zijn wij ons wel degelijk van bewust, dat jullie dan de buurtkinderen tegen ons opzetten en stenen tegen onze ramen laten gooien en afval in onze tuin laten dumpen is dan ronduit kinderachtig.

        Voordat de politie gewaarschuwd wordt kun je best zelf even langskomen om de dialoog te voeren, maar als dat al teveel gevraagd is dan kun je beter bij jezelf te rade gaan waar het mis gaat.

      • Beste student,

        Je wil graag een dialoog begin dan bij jezelf en open je reactie met naam.

        Aangezien je het hebt over dat je goede afspraken hebt en nu geen overlast veroorzaakt woon je vast niet op ons pleintje. De 3 huizen die er zijn, hebben nog steeds veel overlast.

        Verder vind ik het niet dat ik met jullie in gesprek moet gaan, wanneer jullie denken dat een feestje kan worden geven met 75 man. Die ondanks waarschuwing van de politie nog vreselijk veel lawaai aan het maken waren tot 1:30 s'nachts. Gillende meiden en pissen tegen woningen en in tuinen is voor jullie misschien normaal maar wij walgen hiervan.

        Maar goed ik heb genoeg gezegd hier op internet. Voor een echt gesprek weet je mij te vinden. Ben zelf al bij je deur geweest voor een dialoog vraag je medestudenten maar.

        En betreffende stenen vuil en eieren. Dat zijn niet onze kinderen die dat gedaan hebben. Die proberen wij met waarden en normen op te laten groeien.

        Misschien moet je hierover ook even met de buren over in dialoog gaan. Hun huizen zijn ook bekogeld en daarvoor is de politie gebeld!

  • Is het weer scheldenopstudententijd? Of scheldenopdegemeentetijd? Dit ligt toch echt aan huisjesmelkers die deze huizen opkopen en er studenten in stoppen. Dat kun je niet volledig wegreguleren. Die van het type dat lekker rustig landelijk woont in een grote woonboerderij waar je alleen last hebt van boeren die mest uitrijden maar waar het verder heerlijk toeven is. Studenten hebben niet zoveel keus. Die moeten ergens wonen en de gemeente moet zich ook gewoon aan de wet houden.

    • Deze Gemeente weet al jaren van de overlast door studenten. Deze PvdA-gemeente had al lang studentenhuisvesting moeten realiseren . Bijvoorbeeld op het Zernike-terrein of bij de Suikerunie.
      Nooit weer PvdA !

      • De gemeente bouwt geen studentenhuisvesting die faciliteert het. Daarvoor hebben ze bouwjong in het leven geroepen. Het bouwen dat doen corporaties en projectontwikkelaars en op kleine schaal huisjesmelkers. Maar als er gebouwd moet worden dan moet de gemeente het weer verbieden want iemand kan het zien vanachter zijn geraniums. Moet er eerst weer twee jaar vertraging geïncasseerd worden. Vervolgens ligt het weer twee jaar op zijn gat omdat het aardbevingsbestendig moet. Als na de verkiezingen de VVD zijn zin krijgt en de huursubsidie voor studenten weer afschaft dan ligt alles op zijn gat en zal de overlast in de wijken alleen nog maar toenemen. Als het aan gemeente had gelegen waren er veel meer studentenwoningen gerealiseerd, maar door onze fijne overheid (verhuurdersheffing) de crisis (algehele malaise) de NAM die moeilijk doet over een bijdrage aan aardbevingsbestendig bouwen zijn er nog maar een paar project gerealiseerd.

      • Of je denkt eerst na over de gevolgen. Bezint eer ge begint. In plaats van allereerst massaal studenten hier naartoe te halen. Daar is en was de stad Groningen niet op berekend. Incompetente bestuurders!

      • Of je stelt dat 50.000 studenten op een provinciestadje van 200.000 genoeg is.

        Waarom hebben studenten een onvervreemdbaar recht op in Groningen te studeren?

  • Bedankt Marc, voor de nuancering.
    Bij mij om de hoek, de ACM-lokatie, mag een prachtig en groot studentencomplex gebouwd worden, maar eerst moet daar weer de furie overheen van deze keer de bewoners van de Marquantflat, hun uitzicht wordt verpest straks. Wel, hun flat verpest het uitzicht van anderen die er al vóór die bouw woonden. Bovendien, je koopt iets in de stad, daar is altijd verandering, bouw en beweging, dat weet je vantevoren.

  • De stadspartij was zo gek nog niet. Zij hadden hiervoor al gewaarschuwd, dat dit ging gebeuren en boden uitstekende alternatieven. Maar werden niet gehoord. In maart 2018 zijn er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen en dus nieuwe kansen. .

  • Al die partijen en belangenverenigingen zijn tegen een campus, tegen studentenhotel maar weten al tientallen jaren een tekort aan kamers en woningen voor jonge starters te realiseren. En studenten en bewoners van naastgelegen huizen moeten het maar oplossen. Er is maar 1 plan geweest die de problemen zou kunnen oplossen, een campus. Maar helaas, de stadspartij is ook verdwenen.

    #50jaargefaald

  • Steekt toch iets anders in elkaar Marcus, de meeste woningen in de Radiumstraat zijn nog altijd huurhuizen van de woningbouwvereniging. In deze had de gemeente haar taak en verantwoording op moeten pakken door de aanvraag tot onttrekking/ombouw naar zuipkeet tbv studenten, niet enkel te toetsen op de 15% norm, maar ook door te kijken van wie de overige huizen waren/of dit allemaal koopwoningen zijn. Nu heeft een klein deel van deze straat een x aantal zuip en n... keten als buren, waar dit normaliter over/door de hele straat verdeeld zou zijn.

    Dus mensen, wilt u minder overlast door studentenhuisvesting, dan dient u volgens Marcus VVD te gaan stemmen.

    • Je begrijpt het niet hé Door de VVD komen er juist weer meer studenten in de wijken omdat de door jou zo verafschuwde studententorens niet doorgaan. Jij wilt dat alle studenten gewoon oprotten omdat je maximaal 5 hoog wilt zien in jouw stad. Dat gaat niet gebeuren. De studentenindustrie is de belangrijkste economische motor van de stad. Wanneer verhuis je nou eindelijk eens naar Almelo? Past veel beter bij je.

      • Nu beste Marcus, je spreekt jezelf weer eens tegen in je beide postings, maar kom nu na al die jaren van je gereutel over geld overhouden aan en je economische impuls voor deze stad nu dan ook eens met gefundeerde cijfers waaruit blijkt dat er door deze gemeente geld wordt overgehouden in doordat er 50.000 studenten aan de RUG en leerlingen van de Hanzehogedroomfabriek hier hun tijdelijk domicilie hebben gekozen.

        De kroegbazen ontlenen er hun bestaansrecht aan, evenals de huizenmelkers en de Lidl, Aldi en Action, maar er gaan jaarlijks nog altijd miljoenen en miljoenen in, dan dat er voor deze gemeente boven de streep iets van overblijft.

        Kun je dat niet, ga je dan rot schamen voor dit ongefundeerde en ongenuanceerde gereutel.en stop dan met je (Groen) (s)link(s)e dictatuur en dito leugens.

      • Je kunt tekeer gaan wat je wilt mannetje, maar gelijk krijg je er niet van. Ik spreek mezelf niet tegen, jij begrijpt me gewoon niet.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

7 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

7 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

8 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

10 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

11 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

11 uur geleden