Studenten Hanze maken station van de toekomst

nieuws

Vijfhonderd tweedejaars studenten van de Hanzehogeschool werken deze week aan het treinstation van de toekomst. Ze doen dat in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail.

De studenten moeten toekomstscenario’s uitwerken voor de bouw en inrichting van stations en stationsgebieden. Het gaat niet alleen om de primaire functie, maar ook om de inrichting, commerciële voorzieningen, en de rol van de OV-chipkaart.

Tijdens de week leren de studenten samenwerken in multidisciplinaire teams. Ze volgen ook workshops en masterclasses van internationale experts. Donderdag is er een conferentie waar vijf gastsprekers hun kennis en ervaringen uit de praktijk delen. De vijf beste studentengroepen krijgen een masterclass aangeboden van de gastsprekers.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *