Categorieën: Nieuws

“Stadhuis moet genderneutrale toiletten krijgen”

Vier jongerenafdelingen van politieke partijen willen, met het oog op de aanpak van het stadhuis, genderneutrale toiletten in het pand.

In Nederland bestaat zo’n 2 procent van de bevolking uit mensen die transgender zijn of zich niet eenduidig man of vrouw voelen. Dat kan tot vervelende botsingen leiden, vooral als ze in de openbare ruimte geconfronteerd worden met de klassieke man-vrouw typering.

De jongeren van de PvdA, GroenLinks, D66 en Pink! Willen geen toiletten meer met een mannetje of vrouwtje op de deur. De gemeente kan hiermee tot voorbeeld dienen voor andere organisaties.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ter verhoging van de kans op aanrandingen en nog vreselijker dingen?

    Liberale Taliban - waarvan de militanten zelf vaak afkomstig zijn uit de veilige basis die het (provinciaalse) traditionele gezin is - begint nu echt door te slaan. De corporate mafia die met George Soros als vooraanstaand lid, maar ook zetbaas alle normaliteit (en daarmee het menselijke) probeert te slopen lijken in de overdrive te gaan. Voor mij een teken dat de kant het schip gaat keren.

    Desondanks: drain the swamp.

  • Hoe openbaar de toiletten op het gemeente huis zijn is de vraag. En wat is het kostenplaatje ?
    Over het algemeen vind ik openbare heren toiletten meestal niet de meest frisse toiletten.
    Ik geef toe, als de wachtrij voor de damestoiletten ellenlang is en bij de heren niemand staat maak ik, als de nood hoog is, wel eens gebruik van de heren toiletten. En die toiletten zijn meestal niet zo fris aangezien de gebruikers meestal staand plassende heren zijn.
    Persoonlijk zou ik het dan ook niet fijn vinden om geen keuze meer te hebben.
    Waarom niet een keuze, dames, heren en een gemengd toilet. Dit kwam ik jaren geleden al eens tegen op camping de appelhof, Terschelling. Daar waren douche / toilet ruimtes in 3 smaken, dames, heren en gemengd. Kan iedereen het voor zichzelf bepalen.

  • Genderneutrale toiletten. Ik vraag me af of het echt wel zo'n issue is als wordt beweerd. Ik heb de indruk dat het een gecreëerd idee is. Ik denk dat er belangrijker zaken zijn om je druk over te maken. Ook vraag ik me af waar het eindigt: komen er bv. ook genderneutrale kleedkamers in sportscholen?

  • In de categorie Lekker Belangrijk. Echte politici van de toekomst. Trouwens: "Pink!" - sluit dat niet mensen met een niet-roze huidskleurtje uit? (F)oei...

  • Dus omdat transgenders zich niet prettig voelen op een mannen of een vrouwen toilet moet iedereen naar het zelfde toilet? Zodat niemand zich meer prettig voelt. Moslima's gaan al helemaal niet meer, want die mogen natuurlijk niet op een toilet waar ook mannen komen. Transgenders moeten gewoon lekker naar het toilet gaan waar ze zich thuis voelen. Staand plassen? Dan ga je naar de heren. Zittend plassen? Dan naar de dames. Hoe moeilijk kan het zijn?

  • Lekker de obama afleidingstactieken gebruiken voor de chte problemen. Stelletje snowflakes. Ik heb in heel Thailand nog geen gender neurtaal toilet gezien terwijl er daar wel wat meer rondlopen.

    Ik weet een makkelijker oplossing, we maken 1 toilet met alleen maar hokjes. Dan maken we een draaischijf op de deur. Als je man bent draai je hem naar man symbool, vrouwen draaien hem op het vrouwensymbool. Of we maken gewoon 1 groot gender neirtraal toilet, allemaal naar hetzelfde toilet.

    Ik wil trouwens een apart toilet voor besneden mensen. Ik ga die mutulatie van genitalien niet aan, stel je voor dat ik daarmee wordt geconfronteerd.

Recente berichten

Europaweg vrijdag anderhalf uur dicht voor corteo FC-supporters (update)

De Europaweg is aan het eind van vrijdagmiddag en het begin van vrijdagavond dicht. De…

5 minuten geleden

FC Groningen krijgt voorwaardelijke straf voor vuurwerk tijdens wedstrijd in Dordrecht

FC Groningen krijgt slechts een voorwaardelijke straf van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk…

7 minuten geleden

Verkeersdrukte toegenomen na omzettingsweek ringweg, nog meer auto’s verwacht als vakantieperiode voorbij is

Het blijft 'wennen' voor het verkeer aan de nieuwe situatie op de zuidelijke ringweg en…

30 minuten geleden

Maaslaan deels gesloten voor auto’s tijdens komende werkweek

De Maaslaan is vanaf komende maandagochtend bijna vijf dagen dicht voor alle autoverkeer. Alleen voetgangers…

1 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tijdens tot halverwege juli 's nachts…

1 uur geleden

Sponsor uit Leek wenst FC Groningen succes toe met boodschap via drone

Om FC Groningen succes te wensen, bedacht een sponsor uit Leek een ludieke actie. Ze…

3 uur geleden