Opnieuw vandalisme in Bevrijdingsbos

Vandalen hebben afgelopen dagen opnieuw toegeslagen in het Bevrijdingsbos in Noorddijk bij Lewenborg. Onlangs nieuw geplaatste bankjes werden voorzien van graffiti.

“De bankjes zijn anderhalve week geleden geplaatst”, vertelt voorzitter John van der Woude van het Bevrijdingsbos. “Afgelopen vrijdag kregen we het bericht dat er op de bankjes graffiti is aangebracht. En niet alleen op de bankjes, maar ook op een informatiebord, een prullenbak, een boom en op het bruggetje.”

Van der Woude vindt de vernielingen vervelend. “Het Bevrijdingsbos is niet zomaar een bos, het is een Monument voor de Canadezen die onze stad bevrijd hebben en waar 43 mannen hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid die wij nu hebben. Ik begrijp dan ook niet dat er mensen zijn die dit soort dingen doen en hier zaken vernielen.”

Vorig jaar werden er ook vernielingen aangericht in het bos. Toen werden er schildjes gestolen die bij de bomen zijn geplaatst, en werden er hakenkruizen op het monument gekrast. De Stichting heeft aangifte gedaan bij de politie.