MBO: Hoge kosten belemmering in keuze studie

nieuws

Schoolkosten mogen geen rol spelen bij de keuze voor een opleiding. Dat vinden de acht MBO-opleidingen in Noord Nederland. Daarom is er een fonds voor tegemoetkoming in de kosten opgezet en zijn er ook betalingsregelingen.

Voor sommige opleidingen moeten extra kosten gemaakt worden, zoals werkkleding, boeken of laptops. Sommige ouders kunnen die niet betalen voor hun kinderen, waardoor die soms een andere studie kiezen dan ze echt willen.

Het Ministerie van Onderwijs heeft daarom geld vrij gemaakt om deze kosten te vergoeden. De MBO-opleidingen in het noorden hebben de handen ineen geslagen om ouders van minderjarige studenten het makkelijker te maken om een aanvraag indienen voor dit fonds.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *