Categorieën: Nieuws

Grote opkomst verwacht bij fakkeloptocht

Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging verwacht een grote opkomst bij de fakkeloptocht op dinsdagavond. Dat vertelde hij maandagochtend in een interview in de OOG Ochtendshow.

De fakkeloptocht wordt voor de derde keer georganiseerd door de Groninger Bodem Beweging in samenwerking met de Milieufederatie. Kleijer verwacht zoveel extra bezoekers, dat de organisatie zondag in overleg is gegaan om het evenement op te schalen.

De fakkeloptocht is bedoeld om aandacht te vragen voor de gaswinningsproblematiek in Stad en Ommeland. In de tocht lopen ook bekende Groningers mee, waaronder burgemeester Den Oudsten en cabaretier Freek de Jonge. De Jonge zal na afloop ook een toespraak houden, waarna ook diverse Groningse artiesten zullen optreden.

De fakkeloptocht begint om 19.30 op de Vismarkt.

Rick van der Velde

Bekijk reacties

  • Ondersteun de Groningers in hun verzoek om een Parlementaire enquête gaswinning. De afgelopen jaren is er vanuit Groningen door verschillende groepen en partijen om een parlementaire enquête gevraagd. De Groningers verdienen de waarheid. Met transparantie win je vertrouwen. Daarom teken de petitie http://www.pegaswinning.nl Deze petitie wordt oa ondersteund door. Houd Groningen Overeind, Schokken Groningen, Groningers in Opstand, Waakzaam Woldendorp, Groninger Bodem Beweging, Annemarie Heite en verschillende politici regionale en landelijke partijen. Deze petitie is een laatste poging om politiek Den Haag over de streep te trekken.

  • Dat hele gaswinningsprotest is een soort folkloristisch fenomeen waar een beperkte groep mensen, die om aandacht verlegen zitten, in de provincie aan mee doen. Vooral leuk voor de media en politici die zich er mee profileren. Het is een first world problem. Absoluut geen reden om zo dramatisch over te doen.

    • "folkloristisch fenomeen"..."mensen die om aandacht verlegen zitten"

      Ga je héél diep schamen.
      En graag ook héél ver weg verhuizen.

      • Maak je niet druk Anton, lieden als Marc leven een theoretisch leven, hun eigen realiteit en hebben hun eigen theoretische internetwereld gecreëerd met hun eigen waarheid. Van dit soort lieden zul je het toch nooit kunnen winnen, verspilde moeite.

      • Ach Anton. Kijk dan toch. Het leven gaat gewoon door. 90% maakt zich niet druk. Ik zie geen posters tegen de gaswinning achter ieder raam. Geen 100.000 man op het malieveld. Kennelijk vind jij dat ik mij aan jouw mening moet conformeren of anders oprotten. Lekker tolerant. Kom maar op met je hooivork neppacifist!

      • Nee, Marc hoeft niet per se heel ver weg verhuizen.
        Nog beter is een huis ergens in het noordoosten van de provincie dat zo'n beetje op instorten staat, en daar wachten op de volgende aardbeving... dat zal 'm leren :P

      • Nog nooit gehoord van een smartphone zeker (toch niet echt een folkloristisch fenomeen dacht ik zo) :p

      • Dus je bent bij het grootste protest in Groningen in jaren en je gaat even naar de OOG website om even te kijken of je nog wat stoms over mij kunt zeggen en typt vervolgens met verkleumde vingertjes een reactie in op je smarte phone. Was er niet genoeg entertainment dat je je zo erg verveelde?

  • Kan er helaas niet bij zijn. Moet werken. Had graag als Stad-Groninger de door bevings-ellende getroffen Ommelanders gesteund door middel van meelopen.

  • k wilde vanavond mee gaan lopen met de protestfakkeltocht (aardbevingen), maar... Kom net terug uit de stad. Rééééétekoud, maar alleen al op de Vismarkt staan tig winkels met de deuren wijdopen! Daar gaat ons gas, zo de atmosfeer in!! Bekijk het maar, ik blijf lekker thuis vanavond!

Recente berichten

Hockeyvrouwen Groningen verslaan Leonidas

De hockeyvrouwen van Groningen wonnen zondag in Haren met 3-1 van Leonidas. (meer…)

1 uur geleden

Tentenkamp verrijst voor Harmoniecomplex bij protest tegen oorlog in Gaza

In navolging van andere studentensteden is maandagochtend ook op het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk…

1 uur geleden

PvdA kijkt naar brandweerkazerne voor meer betaalbare en sociale woningen in Stadshavens

De nieuwe wijk Stadshavens moet meer sociale huurwoningen gaan krijgen. Dat vindt de raadsfractie van…

3 uur geleden

Agenten delen meerdere bekeuringen uit aan motor- en scooterrijders in binnenstad, één voertuig in beslaggenomen

Politieagenten hebben zondagavond in de binnenstad meerdere motor- en scooterrijders bekeurd vanwege diverse verkeersovertredingen. Ook…

6 uur geleden

Komende dagen veel zon, vanaf donderdag toenemende bewolking

De zon krijgt de komende dagen alle ruimte. Daarbij worden ook hoge temperaturen bereikt, waarbij…

13 uur geleden

Regenboogbankjes zijn bijna klaar en worden binnenkort geplaatst

De regenboogbankjes zijn bijna klaar om geplaatst te worden op verschillende plekken in de gemeente.…

13 uur geleden