FC Groningen geeft riante voorsprong weg tegen FC Utrecht

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis tegen FC Utrecht een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Na een goede eerste helft ging FC Groningen toch met 3-2 onderuit. FC Groningen zakte naar de elfde plaats in de eredivisie.

FC Groningen had een droomstart. Binnen vier minuten kopte Bryan Linssen een voorzet van Tom Hiariej binnen. Linssen kreeg nog twee behoorlijke kansen. Ook Oussama Idrissie kreeg een aardige mogelijkheid. Daarvoor raakte Gyrano Kerk namens Utrecht de paal. Vlak voor rust blunderde Utrecht achterin en Linssen kon zijn tweede binnen schieten: 2-0.

Direct na rust kreeg Linssen opnieuw een goede kans. Na 54 minuten kwam FC Utrecht terug tot 2-1 toen Sebastien Haller na een corner raak kopte. Mimoum Mahi verzuimde kort daarna Groningen weer op een grotere voorsprong te zetten door voorlangs te schieten. Ook Kasper Larsen kreeg een goede kopkans. Utrecht doelman David Jensen ranselde direct daarna een schot van Jason Davidson uit de bovenhoek.

FC Groningen werd wat slordiger en Utrecht profiteerde. Giovanni Troupée knalde de bal na 79 minuten in de bovenhoek: 2-2. Na een fout achterin bij Groningen kwam Utrecht drie minunten later zelfs voor via Yassin Ayoub: 3-2. Mahi kreeg nog de kans op de gelijkmaker. Haller had de definitieve nekslag op de voet, maar hij miste ook.