EM2 heeft via crowdfunding ruim halve ton binnen

nieuws
Impressie: Manon Westmeijer

EM2 kan beginnen met de bouw van het nieuwe stadspodium op het Suikerunieterrein. Er was nog €50.000,= nodig om echt te starten met het project. Via crowdfunding moest dit geld bij elkaar worden gebracht. Vanmiddag rond vier uur werd de grens van een halve ton doorbroken, ongeveer een dag voor de deadline.

“Er komt nu nog steeds geld binnen maar we zijn blij dat we de grens van € 50.000,= op tijd hebben gehaald. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd en als die binnen is kunnen we in zes tot acht weken het gebouw neerzetten”, zegt een opgeluchte en blije Chris Garrit, mede initiatiefnemer van EM2.

“En het mooie is dat we het voor elkaar hebben gekregen zonder subsidies, ook niet van de gemeente. Het wordt echt een nieuw cultuurpodium in de vorm van een American barn, een Amerikaanse schuur”, vervolgt hij.

EM2 is de opvolger van EMG Faktors. Dit is een voormalige graansilo aan het Eemskanaal. EM2 wordt een podium voor maximaal 800 bezoekers met volgens Garrit een uitstekende akoestiek en geschikt voor concerten en maar ook voor bijvoorbeeld dansfeesten. Als het meezit gaat EM2 de komende zomer open.