Brandweer uitgerukt naar politiebureau Rademarkt voor brandlucht

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Groningse brandweer is dinsdagavond met verschillende wagens uitgerukt naar het hoofdbureau van de politie aan de Rademarkt. In het gebouw werd een brandlucht geroken.

“De melding van de brand kwam rond 20.20 uur binnen”, vertelt brandweerwoordvoerder Anouk Bruintjes. “Mensen in het bureau roken een brandlucht. Ondanks dat de rookmelders geen alarm gaven, vertrouwden zij het niet waarop er alarm werd geslagen.” De Groninger brandweer rukte daarop uit met twee bluswagens en een hoogwerker. “Dat is een zogenaamd standaard inzet voorstel. Als er brand wordt gemeld in de binnenstad rukken we uit met twee bluswagens, zodat we snel veel mensen ter plaatse hebben waardoor we adequaat kunnen handelen mocht dat nodig zijn. De binnenstad van Groningen vormt een extra risico omdat panden dicht tegen elkaar aan staan.”

Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn. “We hebben een verkenning gedaan in het pand, hebben alles gecontroleerd, maar we hebben niets aangetroffen.”