Categorieën: Nieuws

Studenten snappen weinig van actie Dwars

De jongerenafdeling van Groen Links, Dwars, deelde vanmorgen oordopjes uit bij de Universiteitsbibliotheek en bij het Harmoniegebouw. De oordopjes staan volgens Dwars symbool tegen het rechtse geschreeuw van onder andere Donald Trump. Vandaag is in Amerika de inauguratie van de nieuwe president.

Lang niet alle studenten bij de Universiteitsbibliotheek begrepen direct wat het doel was van de actie. “Deze dopjes zijn zeker tegen de geluidsoverlast tijdens de verbouwing van onze bibliotheek?” vraagt een studente zich af. Na enige uitleg geeft de studente toe: “Politiek, daar heb ik niet echt een mening over. Daar moet ik me meer in verdiepen om er iets over te kunnen zeggen”.

Maar desondanks vind Siebren Huitema van Dwars het een waardevolle actie: “In principe hebben we er een bijsluiter bijzitten dus als mensen het doosje open doen en de oordopjes indoen dan krijgen ze een heel verhaal te lezen waarvoor we staan en waarom we hier zijn”.

Toch zijn er ook enkele studenten bij wie het kwartje wel valt. Een Engelstalige studente snapt na ontvangst van het doosje met oordoppen de actie wel: “Wat grappig, Trump in onwetend en hij verdient het niet om president te worden”.

 

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Deze ' heldere lichten' hadden waarschijnlijk liever met Hillary de bloeddorst van Obama voortgezet.

  • Vind het wel amusant dat Trump nu president van de US of A gaat worden. Wat is het alternatief? Amerika is nu technisch failliet, het kan daar nu enkel maar beter gaan. Dat hij er andere manieren op na houdt was elk en iedereen voor er gestemd kon gaan worden bekend. Hij heeft de verkiezingen op democratische wijze gewonnen, het volk heeft dus gesproken en haar keuze op hem (via kiesmannen) laten vallen. Ga je met belangrijke zaken, zaken welke er werkelijk toe doen bezighouden, Groen (s) Link(s) hier in de BV Nederland valt meer dan genoeg te doen, ga daar je energie insteken.

  • Die Jesse noemt zich Obama (net als die van Denk overigens) maar heeft verschillende ideeen over Syrie. Hij geeft aan dat het corrupt is, vol met zogenaamde rebellen en wil daar niet ingrijpen. Hij zegt er maar niet bij dat obama die terroristen heeft opgeleid en bewapend. En nog even wat extra voor hij afscheid moest nemen. Grappig ook hoe die kliek probeerd Trump te vergelijken met Obama. De keuze was Hillary, niet Obama. En dan nog, wat heeft Obama gebracht? Voor veel mensen is Obamcare uitkomst, anderen zien de prijzen verdrievoudigen. Homohuwelijk? Een papiertje zegt me weinig. Zie liever minder vluchtelingen die Obama deze kant heeft gedwongen. Kijken wat Putin en Trump daar doen, slechter kan het niet worden na 6 jaar wapens dumpen.

    • @ Grunnteboer.

      Prima geformuleerd.

      Laten we trouwens ook niet vergeten dat onlangs voor een ruime 200 miljard aan wapens (ja ook clusterbommen) door Obama aan Saudi Arabië is verkocht. Dat Amerikaanse tankvliegtuigen de Saudische bommenwerpers volgooien, als deze op weg zijn de aan hongersnood al dood gaande Jemenieten te bombarderen, en dat Amerikanen en Britten (wat een ongekend hypocriet schijtvolk is dat!) de vliegtuigen naar de doelen leiden.

      Maar Obama heeft een lekker soepele dribbel de vliegtuigtrap op, kan zeer goed poseren/toneelspelen, en heeft bekwame speechschrijvers achter zich. Dan wordt het op grote schaal bloedvergieten je al snel vergeven.

  • Nog jong en veelal naïef om hier in mee te gaan. Blijkt ook wel uit de verschillende reacties, het boeit de meeste mensen niet, al zint dat de Groen (s)link(s) maffia niet

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

6 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

7 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

11 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

12 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

13 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

13 uur geleden