Categorieën: Nieuws

Stad krijgt bed bad brood boot

De bed bad brood-voorziening in de stad voor dakloze vreemdelingen kampt met ruimtegebrek. Daarom komt volgende week een hotelschip naar de stad, met ruimte voor ruim honderd uitgeprocedeerde asielzoekers.

Het schip krijgt een plek in het Eemskanaal bij de Berlagebrug. Het blijft in gebruik tot de bed bad brood-voorziening aan de Helsinkiweg is uitgebreid, maar dat duurt nog ongeveer vier maanden. De gemeente wil niet dat de vluchtelingen op straat belanden. Ook enkele asielzoekers die elders in de stad en provincie worden opgevangen, kunnen op het slaapschip terecht.

Medewerkers van Stichting Inlia zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding op de boot. De gemeente betaalt de huur. De omwonenden zijn ingelicht.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Op een schip?

    Mooi dat schip langs landen van herkomst laten varen.

    Met een lulverhaal hierheen komen omdat je liever in een auto dan op een ezel rijdt (geen erkend vluchtmotief) maakt dat je hier ongewenst bent.

    We hebben hier al genoeg aan onze eigen Heer Oliviers. Met dat soort typen bouw je geen houdbare samenlevingen op.

  • Is het idee van uitgeprocedeerde asielzoekers niet juist dat ze het land uit moeten? Waarom zou je ze motiveren om hier te blijven? Er zijn de laatste tijd genoeg problemen met overlastgevende 'kansloze asielzoekers'.

  • Denken we ook even om de sociale veiligheid aan het Eemskanaal gemeente? Daar lopen ook in het donker veel mensen met hun hond, hardlopers en het is een slimme fietsroute. Ik vind ook dat deze mensen moeten worden opgevangen totdat ze terug kunnen, maar over de plek mag wel wat beter worden nagedacht.

      • Het is gewoon geen ideale locatie om mensen die weinig te verliezen hebben te huisvesten en jij gaat niet over mijn meningen VSH.

      • Aangezien jouw loon voor je communicatie-werk voor de gemeente deels door mij opgehoest wordt, ben ik van mening dat ik zeker wat over jouw meningen hier te zeggen heb. Zeker als die als lachwekkend hypocriet te kenschetsen zijn.

      • Geen argumenten VSH slechts aannames en kwalificaties. Als je het daar Uitgeprocedeerde Noord-Afrikanen en Moldaviërs gaat huisvesten omdat ze zonder hun paspoort het eigen land niet meer in kunnen, zo dicht bij de binnenstad dan is het vragen om problemen. Die moeten gewoon in een uitzetcentrum blijven tot ze zijn uitgezet. Maar gebeurt dat ook?

  • Vind het een beetje mensonwaardig, veel van hen zijn per schip gekomen, hebben daar veel geld voor moeten (en hebben dit ook kunnen) betalen, zijn bijkans verzopen en moeten nu opnieuw op een schip verblijven. Krijgen deze straks ook een zak geld mee om na hun overtocht daar verder met hun leven te kunnen gaan? Het kan toch niet zo zijn dat men berooid in het land van herkomst aan gaat komen.

    • Middenweg

      Jongens hebben een verkeerde investeringen gedaan.

      Voor die €5000 die ze in reis stopten, konden ze een tien jaar oude Toyota kopen of een eenvoudige waterput slaan. Maar ze wilden een Mercedes, en de held van hun Afrikaanse dorp zijn.

      En het enige wat ze nu van uitzetting behoedt is het (in uitgaansleven) een Nederlandse vrouw - met rammelende eierstokken - wijsmaken dat ze bij profclub mogen meetrainen (meesten voetballen ze bij lage amateurs, ondanks dat ze de hele dag kunnen trainen) en/of gevraagd zijn door een platenmaatschappij om een een cd op te nemen. Om met dit soort onzinverhalen haar ervan te overtuigen dat hij een interessante kandidaat voor het verwekken van kinderen is. Kansloos!

      Wil West-Europa niet aan massa-immigratie/burgeroorlog/andere chaos/culturele genocide ten onder gaan, moeten types als Marine Le Pen aan de macht. En er vijftig jaar lang een immigratie-politiek als door USA en Australië gehanteerd worden. Alleen kansvolle immigratie.

      Schip moet inderdaad maar richting Afrika gesleept worden. Wat mij betreft met de boodschap:"Als mens kunnen we ons niet als een club materialistische sprinkhanen gedragen, want wordt de wereld één chaotische bende op aarde, en wordt er bijvoorbeeld geen vaccin tegen ebola meer uitgevonden. En een ieder in een minder ontwikkeld deel van de wereld moet het opbouwen van eigen land, maar als een door God gegeven plicht gaan zien".

  • Lees: uitgeprocedeerde gelukszoekers. En waar betaalt de gemeente Groningen deze illegale "hulp" van? Van ons belastinggeld! Dat zou beter aan de eigen inwoners, die er slecht voorstaan kunnen worden besteed. Dus bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen: Weet waarop u stemt.

  • Aan meerdere reacties te lezen is er er geen plek voor deze mensen in de stal. Dit terwijl die na de kerstdagen toch net leeg is gekomen. Als ik een stal had....

  • Voor echte vluchtelingen is er onder voorbehoud altijd (tijdelijk) plaats. Voor Noord Afrikanen, zal het netjes houden, gelukszoekers en economische "vluchtelingen" zou ik de grenzen sluiten en ook nooit openen.
    Verder zou ik als Europese Unie zijnde alle landsgrenzen sluiten en weer naar permanent grensbewaking terug gaan. Waar het om transport van goederen gaat zal dit de 1e tijd problemen gaan geven, echter zoals het nu gaat, zal dit vroeg of laat tot het failliet van Europa gaan leiden.

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

5 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

6 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

7 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

7 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

9 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

10 uur geleden