Categorieën: Nieuws

“OV-kaart voor studenten moet zeven dagen per week geldig zijn”

De ov-kaart voor studenten moet zeven dagen per week geldig zijn. Met dat voorstel komt de fractie van D66 in de Tweede Kamer, die hiermee een spreiding denkt te realiseren waardoor het rustiger wordt in de treinen.

Op dit moment bestaat er een week- en een weekendkaart waar studenten uit kunnen kiezen. Dit zou vervangen moeten worden door een kaart die de hele week geldig is. Uitwonende studenten kunnen dan voortaan op zaterdagochtend naar hun ouderlijk huis om vervolgens op zondagavond weer terug te keren naar hun studentenhuis. Hiermee wordt het op vrijdagmiddag en maandagochtend rustiger in de treinen, waar juist nu de grote piekmomenten liggen. “Het is iets waar alle reizigers van profiteren”, aldus Kamerlid Paul van Meenen.

De NS zit flink in haar maag met de drukte in de treinen op maandagochtend en vrijdagmiddag. Eerder werd er door het spoorwegbedrijf al een voorstel gedaan in de richting van de hogescholen en universiteiten of zij hun collegetijden ook aan kunnen passen. Dit viel echter niet in goede aarde. D66 denkt dat hun oplossing een grotere kans van slagen heeft omdat behalve HBO- en WO-studenten ook MBO-studenten hierdoor beter verspreid kunnen worden.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Geef gewoon het hele openbaar vervoer vrij voor elk en iedereen. Dan weet je als overheid direct wat je jaarlijks kwijt bent aan OV en bijbehorende kosten als OV bureaus, buitenlandse vervoersbedrijven, enz.enz.
    En natuurlijk moet je dan wel iets gaan doen aan het ontmoedigen van reizen in de spitsuren, anders loopt het verkeer in
    de stad Groningen rondom vast, maar dat zijn maar details.

  • Wat een onzin! Het is ook druk op zondagavond in de trein door studenten. Denk dat dan de zondagavond helemaal een ramp wordt.

    Gaat D66 nu ook al aan wilde proefballonetjes politiek doen? Vroeger werden ideeen nog wel eens voorbereid!!!

  • Ov voor studerenden op welk niveau alleen vrij ouderlijk huis van en naar studie stad en van huurkamer naar studie plek dat spreid en bespaart veel en geen onnodige reisjes op kosten overheid met andere woorden wij allen !

  • Weer zo'n mallotig d'66 plan. Die partij doet nu NOOIT eens een goed voorstel! En de betalende passagiers dan, die nu al moeten staan? Zo'n gratis kaart is toch alleen bedoeld om van en naar school te gaan? Een ander moet toch ook heel veel betalen, om van A naar B te komen? Waarom die jeugd dan niet? En waarom moeten ouderen, die op het OV zijn aangewezen, dan wek betalen?
    Als d'66 zo begaan was geweest met het OV, dan hadden ze de tram niet getorpedeerd en de Grote Markt niet "busvrij" gemaakt! Een ellendige partij, waar hopelijk zo weinig mogelijk mensen op stemmen.

    • @R.Bos ..de studenten OV kaart voor de student
      IS NIET GRATIS ..( voor de student) ..
      T"is maar even dat je het weet ..

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

11 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

11 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

11 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

13 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Campus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

13 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

15 uur geleden