Categorieën: Nieuws

“Hond Op School” van start

Dit jaar start het project “Hond Op School”. Het gaat om een samenwerking tussen de vereniging Hondvriendelijk Groningen, de gemeente en Hondenschool Stadspark.

De gemeente levert een financiële bijdrage waarmee dit jaar tien groepen 3 van de basisschool voorlichting kunnen krijgen. Doel van dit project is leerlingen van groep 3 bewust te maken van de leefwereld van de hond. Bijvoorbeeld hoe een hond het liefst benaderd wil worden en hoe honden laten zien dat ze iets onprettig of eng vinden.

Per groep zijn er twee lessen van circa een uur. Tijdens de eerste les wordt gewerkt met rollenspellen, foto’s en pluche honden. Bij de tweede les komen er ook één of enkele honden in de klas. Scholen kunnen zich aanmelden bij de vereniging Hondvriendelijk Groningen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Al jaren worden er lessen gegeven op scholen door het Sophia snuffelcollege. Vrijwilligers gaan met speciaal hiervoor opgeleide honden naar de groepen 1 en2 van de basisscholen. 3 keer bezoeken zij de klas. Eerst met een hand hond, daarna met de echte hond. Doel is om kinderen te leren hoe ze met honden om moeten gaan aangezien er alleen al in Nederland jaarlijks 150000 bijtincidenten zijn . Dit is een filmpje van mij met hond Toosje. Ik heb met haar jaren lang scholen bezocht. Op dit moment wacht ik op de geboorte van haar opvolgster. https://youtu.be/JegCIunzIro

  • @Dorette Ja ook de Sophia Vereeniging doet goed werk op dit vlak. We hebben in 2015 contact gehad met de Sophia Vereeniging. We hebben toen op een paar scholen i.s.m. een vrijwilliger deze lessen gerealiseerd. We waren tevreden en de scholen waren ook tevreden.
    Wat jammer was is dat we, toen we dit project verder wilden uitrollen over de stad, tegen problemen aanliepen in de samenwerking met de Sophia Vereeniging en de nieuwe vrijwilligers. Daardoor kwam het niet van de grond.
    Om toch verder te kunnen hebben we dit project opgezet i.s.m. de gemeente. Maar het hoeft elkaar niet te bijten (toepasselijk in dit geval). Alle voorlichting is meegenomen toch?

  • Het is zeker ook goed werk wat de Sophia Vereeniging doet. We hebben als VHG in 2015 ook contact gehad met de Sophia Vereeniging. We hebben op een paar scholen i.s.m. met een vrijwilliger van de Sophia Vereeniging deze lessen gerealiseerd. We waren tevreden en de scholen waren ook tevreden. Toen we dit project verder wilden uitrollen over de stad liepen we in de samenwerking met de Sophia Vereeniging en de nieuwe vrijwilligers tegen problemen aan. Het project kwam daarom voor de hele stad Groningen niet van de grond. Om toch verder te kunnen hebben we dit nieuwe project opgezet i.s.m. de gemeente. Maar het hoeft elkaar niet te bijten (toepasselijk in dit geval). Hoe meer voorlichting op scholen des te beter.

Recente berichten

Universiteiten en hogescholen komen met protocol voor protestacties

De koepelorganisaties van de universiteiten en de hogescholen in Nederland hebben een demonstratieprotocol opgesteld, met…

6 minuten geleden

Zo klonk ‘Europapa’ dinsdagmiddag uit de Martinitoren (video)

Stadsbeiaardier Bob van der Linde speelde dinsdagmiddag om 12.00 uur het nummer ‘Europapa’ van Joost…

30 minuten geleden

Binnen een dag bijna vijfduizend handtekeningen onder petitie voor behoud IJsbaan Kardinge

De petitie van verschillende belanghebbenden om de ijsbaan in sportcentrum Kardinge in Groningen te behouden…

54 minuten geleden

Regeling voor herstel bevingsschade tot 60.000 euro gaat vanaf 1 juli stapsgewijs beginnen

Vanaf 1 juli kunnen de eerste Groningers die zonder onderzoek naar de oorzaak (tot 60.000…

1 uur geleden

ExxonMobil krijgt geen uitstel van betaling voor kosten schadeafhandeling gaswinning

ExxonMobil moet vooralsnog gewoon betalen voor de kosten van de afhandeling van de bevingsschade over…

2 uur geleden

Herstel achtergevel stationsgebouw Hoofdstation bijna klaar

Na ongeveer een halfjaar aan werkzaamheden is de achtergevel van het stationsgebouw van het Hoofdstation…

2 uur geleden