Categorieën: Nieuws

Gemeente kent eigen wateren niet

De gemeente gaat vandaag in de fout met een bericht op Facebook. Hierop plaatste de gemeente een foto van het Hoge en Lage der A met als onderschrift “Sfeervol Schuitendiep”.

Binnen een uur kwamen er tientallen reacties op het foutieve bericht. (klik voor Facebook bericht)

Update: de gemeente heeft de fout inmiddels hersteld.

 

Erick Bakker

Bekijk reacties

    • Zo overdreven is dit niet. Vanaf het zuderdaip worden zelfs bouwvergunningen afgeven op delen van de binnenstad, wat nooit had gemogen. Deze foute is ook erkent door de gemeente Groningen, maar daarvoor was het al te laat. Dat dit dat wederom gebeurt geeft al aan hoe onnozel en zonder enig inbreng tot nadenken wederom een aanleiding kan zijn tot fouten. Wij Grunnegers cq stadjers moeten dan ook waakzaam blijven op dat import cq inwoners van de stad Groningen.

  • We danken iedereen die is opgevallen dat er een foute titel bij deze foto stond. Laten we het er maar op houden dat het soms lastig is te onderscheiden welke plek je precies ziet op donkere foto's. Maar inderdaad: het gaat hier om het Hoge der A, we hebben het berichtje ondertussen aangepast.

    • #Gemeente Groningen

      Onzin.

      Lijkt wel een ongeschreven wet te zijn dat je niet-Groninger moet zijn om voor de gemeente te werken.

      Kijk bijvoorbeeld naar de "top" van ROEZ. Grauwe, middelmatige, maar zeer ambitieuze haantjes uit Delfzijl (Castelijn), Hoogeveen, Zwolle (Arie Wink), en Friese inteeltdorpjes (Smink).

      Geen wonder dat van een situatie met het mooiste plein (Grote Markt), mooie havens, mooie eeuwenoude zichtlijnen, Groningen afgleidt naar het worden van een Almere-op-de-Hondsrug.
      In een onnozele en vooral achterbakse (want bedoeld om ROEZ en bouwvriendjes aan het werk te houden) poging om winderig treurdorp Rotterdam te imiteren. Waarbij de "visie" van de autistische, misantropische, gebakken lucht verkopende parvenu Rem Koolhaas wordt omarmt.

      Jullie zijn links liberale, cultuur-marxistische taliban die de te drainen swamp vormen. Anti-Gronings. Met dat rood (zwart) en oranje als kleuren voor de gemeente, terwijl de kleur van Groningen groen is.

      (Elk nadeel heb zijn voordeel. Mocht er ooit chaos uitbreken dan zie ik daar best wat voordeelen in)

      • #Marc

        Mensen die Groningen (zoals bijvoorbeeld Mathias Gijsbertsen ook onbewust) kapot maken, mogen wat mij betreft de stad uitgejaagd worden.

        Deze voorman van de lokale Liberale Taliban heeft een ideaal voor de wereld; Hollandiësk, vrijdenkend, levensgenietend, en ecologisch verantwoord. En in zijn zelfingenomenheid, die ver voorbij arrogantie schiet, bepaalt hij dan wel dat Groningen aan zijn ideaal moet voldoen. Of enger: in zijn narcisme is alles wat in zijn omgeving is, automatisch een verlengde van zijn ego.

        Mijn betrokkenheid bij Groningen heeft niets met mijn "identiteit" te maken. Want ik beschouw mezelf niet als een Groninger. (Spreek de Groningse taal niet, en dat is voor mij het enige criterium).

        Stel: als ik "Portugees-Brazilianen" de inheemse idianenculturen in het Amazonegebied zie vernietigen, moet ik ook niet met een fietsketting in de buurt staan. Want dan loop ik - na een korte charge mijnerzijds - op een kogel van de Braziliaanse politie of private beveiliging-bedrijven.

        Noem me een romanticus! Zonder romantici gaat de wereld snel ten onder. Met louter quasi-rationele technocraten zal snel al het leven uit de mens verdwijnen. Kijk maar naar het door pathologische pragmatisme geregeerde Japan; dat sterft uit.

      • Met pek en veren word je de stad uitgedragen, niet gejaagd. Wat jou betreft doet ook helemaal niet ter zake. Je leeft in de marge en bent gedoemd daar altijd te blijven.

      • Als er al mensen zijn die kunnen genieten van verzuurd braaksel in tekstvorm, dan ken ik ze niet.

        Voor wie plaats je dit soort hysterische reacties eigenlijk, VSH?

      • Ik vind het hysterisch geneuzel van onze teergeliefde VSH altijd zeer vermakelijk, maar met vlagen incoherent op het onleesbare af. Ik stel me meestal voor dat hij, met het schuim op de lippen, midden in de nacht tientallen pagina's achter elkaar schrijft. Om de volgende dag ons te verwennen met ge copy-paste fragmentjes uit die proza.

        Hij schrijft ze 'snachts omdat het dan bij kaarslicht mag, hij is een onverbeterlijk romanticus, ten slotte.

      • # Gefrustreerd

        Bedankt voor het compliment. Beeld van een schuimbekkende nachtwerker klopt niet helemaal.
        Schrijf ze overdag en tussen de bedrijven door, en meestal met een glimlach op het gezicht.

        Aan het gebrek aan coherentie kan ik weinig doen. Kan er wel meer tijd in steken, maar dan verliest het zijn voor-de-vuist-weg-karakter

        Verder heeft de romantiek, oorspronkelijk bar weinig huidige, vernauwde variant met kaarslicht e.d. te maken.

Recente berichten

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

59 minuten geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

11 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

13 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

13 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

13 uur geleden