Enorme belangstelling groente- en fruit pakketten

Onder de naam Goudgewas groente- en fruitpakketten regelen drie Groninger vrijwilligsters goed gevulde pakketten voor mensen met een kleine beurs. Gisteravond stonden tientallen mensen op de bevroren parkeerplaats bij sportcentrum Kardinge om het eerder bestelde pakket af te halen.

Het oorspronkelijke idee komt van Haja Kallenkoot en Femke Kamminga uit Oude Pekela en Veendam. Boer Henk Landwehr van de firma Goudgewas leverde daar de pakketten en via via kwam hij in contact met de mensen in de stad. Het is volgens de wachtenden op de parkeerplaats een fietstochtje meer dan waard.

“Hartstikke mooi dat dit er is. Het is nu de derde keer dat ik zo’n groente- en fruitpakket hier ophaal en sinds die tijd eten we met ons gezin veel gezonder. En voor een tientje krijg je hier echt veel meer dan normaal in de supermarkt”, verteld een enthousiaste Ria die op fiets naar Kardinge is gekomen.

“Wij plaatsen een bericht op Facebook, de boer laat weten wat er die week in het pakket zit, mensen bestellen via Facebook en betalen vooraf. En zoals nu is het uitdelen het grote moment”, zegt Esther Ojers van de organisatie.

Inmiddels worden eens in de twee weken op deze locatie al meer dan 100 pakketten uitgedeeld. De tweede locatie in de stad is Selwerd en de organisatie zoekt nog naar een geschikte locatie meer in het Westen, bijvoorbeeld Hoogkerk.