Donar walst over Leiden heen

Donar heeft dinsdagavond een grote stap gezet richting plaatsing voor de halve finale van de beker. De Groninger basketballers wonnen in Martiniplaza met liefst 80-49 van ZZ Leiden.

In het eerste kwart was er nog sprake van spanning: 19-17 na 10 minuten. Maar daarna gaf de thuisploeg vol gas, en bij rust was het 41-27. Ook na rust was Leiden niet in staat om Donar af te stoppen. Na drie kwarten was het al 61-38. In het laatste kwart wist Donar de tegenstander zelfs onder de 50 punten te houden. In het eindsignaal zorgde Sean Cunningham met een verre driepunter voor de 80-49 eindstand.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 22 punten, Chase Fieler met 17 punten en Drago Pasalic met 16 punten.

De returnwedstrijd in Leiden is komende donderdag. Donar kan het zich dan permitteren om met maximaal 30 punten te verliezen.