Donar niet door in Europe Cup

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Het Europese avontuur is voorbij voor Donar. De Groninger basketballers wonnen woensdagavond weliswaar van Lukoil Academic uit Sofia (95-89), maar eindigden door de winst van BC Enisey op Benfica op de tweede plaats in de poule, en behoorden daarbij niet tot de beste nummers 2 van de FIBA Europe Cup.

Desondanks was het een fantastische en spannende wedstrijd in een met 4350 toeschouwers uitverkocht Martiniplaza. Na het eerste kwart was het 24-24, bij rust 52-45. Het was met name genieten van de niet te stoppen oud-Leiden speler Danny Gibson, die uiteindelijk 6 uit 9 driepunters raak zou schieten (in totaal 28 punten). In het derde kwart nam Donar een maximale voorsprong van 17 punten (bij 71-54), maar aan het eind van het kwart was het verschil nog maar 9 punten: 73-64.

In het laatste kwart was het razend spannend (90-88 met nog 50 seconden op de klok), maar uiteindelijk trok Donar aan het langste eind.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 21 punten, Chase Fieler en Lance Jeter met beiden 17 punten, Arvin Slagter met 14 punten en Drago Pasalic met 13 punten.