Categorieën: Nieuws

Zorgverzekering voor minima in Stad

De gemeente heeft voor mensen met een laag inkomen opnieuw een zorgverzekeringspakket afgesloten bij Menzis. De naam ervan is Menzis Garant Verzorgd.

De gemeente betaalt eraan mee, omdat zij het belangrijk vindt dat iedereen goed verzekerd is. De klant krijgt 6 procent korting op de basisverzekering van 85 euro per maand. Nieuw is dat de klant daar bovenop ook nog 9 procent korting krijgt op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering.

De gemeente stuurt volgende week iedereen een brief die een bijstandsuitkering heeft, of die dit jaar gebruik maakte van een gemeentelijke regeling voor minima. Belangstellenden kunnen zich tot 31 december aanmelden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Als 6% van de basispremie 85 euro per jaar is dan ligt de premie dus op (85/0.06)/12 = 118 euro per maand ... daar dan ca 7 euro af is dan een premie van 111 euro per maand... Dat betekent dus nog 8 euro per maand duurder dan enkele ander verzekeringen. Bespottelijk dat de gemeente zo Menzis subsidieert en de minima er niks mee op schieten.

      • Het enige voordeel wat ik me nog kan bedenken aan deze flut minima regeling is misschien behoud van de werkgelegenheid bij Menzis in de Stad. Maar dat dus wel ten koste van de minima, want met dat geld voor de collectieviteits rekening zou meer behaald kunnen worden voor hun. De SP heeft op dit moment geen belang bij om het bestaande systeem te verbeteren aangezien men het NLzorgfonds wil. Zij zullen dan wel verwachten die dan wel gerund zal worden door de lokale voormalige ziekenfonds zoals Menzis. Maar als je dat nog enigszins betaalbaar wilt houden moet je dat juist niet doen... dat zie je aan de premies van Menzis.

  • Nog wat speurwerk levert mij op dat de normale premie van een basisverzekering bij Menzis (met verplicht eigen risico) 119 euro per maand gaat worden... Dus dat wordt dan 112 euro per maand (exclusief AV). Bij Anderzorg is dat 102 euro per maand.

  • Menzis is per saldo sowieso duur. Alsook de verplichting tot de aanvullende pakketten, terwijl men deze vaak niet nodig heeft. Zie ook de Radar uitzending van maandag jl.. De gemeente Groningen moet sterk overwegen om bij andere zorgverzekeraars te winkelen ipv vriendjespolitiek bedrijven over de rug van de minima.

    Begrijpt overigens niks van dit persbericht van Oog. Of betreft dit een sponsering. Dat moet u dit melden Oog in koeienletters!

  • Iedereen is vrij om zich elders te verzekeren wanneer dit aanbod niet bevalt. Ik vind het al bijzonder dat een overheid zich hier ee bemoiet. Laat iedereen wat meer zijn eigen zaken regelen ipv voordurend gepamperd te worden.

Recente berichten

Veel activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit

Volgende week is het de Week van de Biodiversiteit. Van woensdag 22 mei t/m zaterdag…

52 seconden geleden

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk…

1 uur geleden

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in…

2 uur geleden

Brand in viskraam Sontplein snel geblust

In een viskraam op het Sontplein is donderdag aan het begin van de middag brand…

2 uur geleden

Rondje stad: ‘Kom op, geef ons die poort terug’

De stad Groningen zit vol verrassingen. Iemand die daar écht van alles over weet is…

2 uur geleden

Operatie Ring Zuid: verkeersdrukte blijft toenemen

Het blijft momenteel vrij druk in en rond de stad, vanwege de aanpak van de…

3 uur geleden