Categorieën: Nieuws

Polaris appartementencomplex 66 meter hoog

Het toekomstige appartementencomplex Polaris op de plek van de oude Rabotoren naast winkelcentrum Paddepoel wordt 66 meter hoog.

De toren zou oorspronkelijk nog geen 50 meter worden. Inmiddels ligt er een voorlopig ontwerp. Er komen twee woontorens, waarvan één beduidend hoger is dan de ander. Ze tellen gezamenlijk 225 appartementen, van 45 vierkante meter,  voor werkende jongeren.

De bouw start in de eerste helft van 2018. Met de sloop van de huidige toren is begin december begonnen

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • De oorspronkelijke toren was gebaseerd op de oude Rabotoren. Die wordt nu gesloopt. Daarom wordt ie hoger.

    • Met een krappe 200 duzend (mooier dan duizend) inwoners kun je echt niet van een stad spreken. Provinciestadje op zijn best.

      Alles boven de zestig meter getuigt mbt een stad van het formaat van ons stadje, van een provincialistisch minderwaardigheidscomplex. Een complex dat je vaak terug ziet in de stedenbouw van kleinstedelijk Nederland. Heel wat door eeuwen zorgvuldig opgebouwde skylines zijn ondertussen door in beton gegoten erecties van Van der Schaaf-achtigen verkloot.
      Neudeflat in Utrecht. Die verschrikkelijke torens bij het station van Arnhem. De op alle vlakke complete mislukking van een Tasmantoren (wederom met dank aan de lokale PvdA) . Werk van hufters.

      • Je leutert. Met een hoger gebouw kun je meer jongeren en studenten kwijt, wat de woonstraten ontlast. Gezinswoningen terug naar gezinnen. Dan moet je niet een of andere rare limiet aan de hoogte gaan stellen. Ik vond het al zo jammer dat de Trefkoel niet de beloofde zeventig meter werd. Nu een stomp torentje van 45 meter, met dank aan het aardbevingsbestendig bouwen.

      • Of je kunt zeggen dat Nederland een stadstaat is, en dat het maximum aantal studenten in het stadsdeel Groningen met een relatief aandeel van 25% bereikt is, en dat er nu maar eens een nieuwe universiteit in Emmen , Zwolle en/of de Polder gebouwd moet worden.

      • Ook leuk voor al die oude stadjers in Paddepoel. Door grootstedelijke volumes, burkas (ja, er loopt eentje met een Burka in Paddepoel flink onthecht, en getroffen door gure valwinden naar winkelcentrum Paddepoel voor een Knols koek.

        Maar wat heeft sociaal-democraat Van der Schaaf ook met ontwortelde oudjes. Belangen van bouwvriendjes; die zijn leidend voor hem. De menselijke visie van de oude Drees is vast geleuter voor Roeland.

      • Ja lach er maar om dat vele arme ouderen verweesd hun laatste jaren moeten slijten. Met dank aan de cultuur-marxisten van de PvdA.

        Een partijtje dat ondanks de onvermijdelijke en gigantische campagne van de publieke omroep onder de tien zetels blijft bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maar dat de Nederlander er zo lang over heeft gedaan te zien wat voor iets vreselijks de PvdA sinds de jaren zestig is geworden, vind ik erg triest.

  • Opnieuw een geweldig plan,om zo opnieuw een stuk stad te verkloten.Ik zat gisteravond even bij een kennis van mij welke recent nog in Dubai was. Het hotel waar hij logeerde, Burj Al Arab had op deze plek ook niet misstaan. Nu komen er 2 hoge betonnen tumoren met kijkgaten, getekend door een gevelartiest te staan, dan zou er tenminste nog architectuur komen te staan.

    Maar goed, deze stad is nu toch al verkloot, dus een betonnen tumor met kijkgaten meer of minder maakt ook niets meer uit.

      • Erik.

        Meen me te herinneren dat je uit Roden komt. Gerievelijk! Wellicht wonen jouw (groot-)ouders daar nog. Mooi voor ze!

        Stel je eens voor dat jouw (groot-)ouders Stadjers of Stad-Groningers zijn, en in Selwerd of Paddepoel wonen. Door de decennia heen volkomen vervlochten met het gezapige karakter en de menselijke maat die ons provinciestadje al eeuwen kenmerken.

        En dat zij nu (omdat wat over-ambitieuze import in de Groninger politiek de Stad in de vaart-der-vaart wil opstuwen) tamelijke ontheemd door de hun omringende grootstedelijke idioterie van egotrippende hufters als Smink, De Vries, Van der Schaaf (allen import en allen PvdA) hun laatste jaren in het voorportaal van de dood moeten doorbrengen.

        Zou jij dat niet waardeloos vinden? Of: hoe zou jij het vinden als het centrum van Roden met allemaal rechthoeken blokken met appartementen werd volgebouwd? (Moet zeggen dat als je in het centrum van Roden richting Leek gaat, er daar al aardig wat verwoesting heeft plaatsgevonden).

        Het hele punt is: waarom moet de groei van RUG en Hanze (met al die met Engelse woorden getitelde
        flutopleidingen) onbeperkt zijn?
        In wiens voordeel/belang is dit? De bouwcrimimelen die zo goed bevriend waren met Smink en diens opvolgers? Poppema en die griezel van een Pijlman; die als kleine narcistische baasjes zich weer enorm in het ego gestreeld voelen als hun organisatie weer groter is geworden?

        Vragen, vragen, vragen.

      • Ik zou jou Almere toe willen dichten, kun je daar samen met Sjaak je bijtijds idiote plannen en ideeën ten toon spreiden. Denk met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te weten, dat jullie daar beide veel beter tot jullie recht gaan komen. En als jullie dan toch gaan, neem dan gelijktijdig de 20.000 extra studenten, mee naar een aldaar te bouwen Droomfabriek Almere 2.0 met universitaire aspiraties. Ben benieuwd of men daar in bestuurlijk Almere wel blij zal gaan worden van jullie gezamenlijke "visie" en beleidsmatige inbreng.

  • Een plek waar hoogbouw kan omdat daar bij de opzet van de wijk al rekening met hoogbouw is gehouden en in de vorm van de Rabobank er ook al stond. Mooi is natuurlijk ook dat deze woningen natuurlijk heel makkelijk op de aardwarmte centrale kunnen aangesloten worden ? Met andere nieuwe flats aan Zonnelaan samen is het zo de nieuwe Campus van Groningen aan het worden die toch volgens sommigen er zo nodig moest komen? Het kan ook nooit goed zijn heh!
    Het garandeerd ook het voort bestaan van winkelcentrum Paddepoel door extra klandizie wat toch ook mooi voor de vele ouderen is die daar wonen@ Een winkelcentrum met een aanbod waar vele omliggende dorpen jaloers op zijn!

    • Ik ben een meer dan fervent voorstander van een campus, maar dan waar deze niemand tot last zal zijn en dat is en blijft een campus op de terreinen van de voormalige SuikerUnie en niet her en der verspreid door deze stad welke geschiedkundig al een veel en veel te klein oppervlak kent om zoveel mensen te herbergen, te vervoeren en het leefbaar te kunnen houden. Men had als stadsbestuurders een lange termijn visie moeten hebben en nooit de vanaf 2000 in gang gezette aantallen studenten aan de RUG en leerlingen aan de Hanzehogedroomfabriek met 20.000 moeten verhogen en in die jaren dan ook nog eens gelijktijdig nooit in moeten zetten op haar compacte stad. Deze twee infantiele plannen hebben er grotendeels toe bijgedragen dat deze eens zo mooie provincie stad tot in lengte van dagen is en wordt verkloot met betonnen tumoren vol kijkgaten om maar zoveel als mogelijk studenten, ehm sorry, jongeren te kunnen huisvesten.

      • De overlast zou niet meer of minder hoeven te zijn dan op het Suikerunieterrein. Daar wonen ook veel mensen om heen. En dit is vlak bij Zernike en de onderwijsinstellingen en een Campus hoor vlak bij de onderwijsinstellingen te liggen. En nogmaals er zitten ook grote voordelen voor het instant houden van de voorzieningen door het vestigen van studenten. Jij wil de stad veranderen in een provinciaal dorp. Dat is de stad al een eeuwtje of 7 niet meer en wordt het hoop ik de eerste eeuwen ook niet. Er zit zelfs een kans in dat Groningen nog veel verder door zal groeien en zelfs behoorlijk voor de economie van Noord West Duitsland wordt. Maar o o wat klinkt hier angst door voor maar enige vooruitgang!

  • Ik ben nu een kleine 20 jaar als zelfstandig ondernemer bezig, volgens mijn omgeving doe ik het als zelfstandige wel "aardig". Maar in al die jaren ben ik wel met beide benen op de grond blijven staan, heb geen financieringen in, op of aan het bedrijf lopen en kan mij dus vrij bewegen zonder de loden last van een bank in mijn nek. Als ondernemer ben je vandaag al bezig met overmorgen, gelijk hetgeen wat ik de laatste 20-25 jaar bij de opeenvolgende bestuurders in en van deze stad mis. Natuurlijk klinkt en bekt het wel leuk om als in dit geval Ton Schroor te kunnen verkondigen dat de begroting op order is, echter hoor ik hem nog zijn voorgangers nooit roepen dat de schulden in deze stad jaar in jaar uit telkens groter worden en de rentelasten daardoor blijven stijgen.

    De kreet met beide benen in de modder staan, is op geen van de huidige bestuurders in deze stad van toepassing, stel je eens voor zeg, ze zouden eens echt vies kunnen gaan worden......

    En nee, ik wil deze stad niet veranderen in een dorp, de dorpen in onze provincie zijn mede door toedoen van het akkoord tussen stad en provinciaal bestuur meer aan het vergrijzen dan waar dit normaliter door natuurlijk verloop zou zijn geweest. Bijna alle woning contingenten zijn een aantal jaren geleden richting stad geschoven, waardoor er geen tot te weinig voor de lokale dorpsbewoners en wellicht nog wel belangrijker voor jongeren werd en wordt gebouwd in de omliggende dorpen en op het Hogeland. Iets waar men nu, mede door de bodemdaling, de wrange vruchten van plukt.

    Een campus op het voormalige SuikerUnie terrein had de huidige groei van betonnen tumoren met kijkgaten beperkt kunnen houden tot voornoemd terrein, waar nu de hele stad vol staat met genoemde bouwwerken welke als tumoren de weidsheid, het uitzicht en de vergezichten van veel wijken tot in lengte van dagen heeft vernietigd.

    Vooruitgang is juist datgene waar ik fervent voorstander van ben, maar enkel door eerst de openstaande rekeningen te gaan betalen en niet nog langer blijven lenen, lenen en nog eens lenen en stoppen met onnodige uitgaven en infantiele investeringen.

Recente berichten

Archeologische vondsten in Ten Boer te bezichtigen

Diverse archeologische vondsten zijn momenteel tentoongesteld aan de A.H. Homanstraat 23 in Ten Boer. (meer…)

1 uur geleden

Koen Schuiling: teleurstelling over Ter Apel, opluchting over Lelylijn

De Groninger burgemeester Koen Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord, is zwaar teleurgesteld dat…

1 uur geleden

Files in Helpman door afzetting van de Helperzoom

Er staan deze weken flinke files in Helpman. Dat is het gevolg van de afsluitingen…

2 uur geleden

Veel activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit

Volgende week is het de Week van de Biodiversiteit. Van woensdag 22 mei t/m zaterdag…

3 uur geleden

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk…

5 uur geleden

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in…

5 uur geleden