Noorderpoort biedt opleiding aan voor inburgeraars

nieuws
foto: Roel Breet

Het regionale opleidingscentrum Noorderpoort biedt een een speciale opleiding aan voor statushouders. Anderstalige cursisten die na hun inburgering een mbo-opleiding willen volgen komen hiervoor in aanmerking.

De module is bedoeld voor inburgeraars die een opleiding willen volgen op mbo-niveau 1 of 2. Cursisten die de taalmodule NT2 volgen kunnen deze speciale module al naast hun inburgeringslessen volgen.

De module ‘MBO Schakel’ bereidt de nieuwkomers al tijdens hun inburgering voor op de overstap naar het mbo. Het lesprogramma is met de komst van de module flink uitgebreid. ‘MBO Schakel’ bestaat uit rekenlessen, digitale vaardigheden en beroepslessen. Bij de laatste ligt de focus op de oriëntatie tussen het mbo en de arbeidsmarkt. Hiernaast wordt er gewerkt aan werknemersvaardigheden en het beheersen van de vaktaal.

De module is al van start gegaan. In januari 2017 starten de cursisten met een taalstage in de richting van hun interesseveld. Zo kunnen de deelnemers zowel hun Nederlandse taal verbeteren en zich oriënteren op hun toekomst.