Categorieën: Sport

FC Groningen onderuit tegen Ajax

FC Groningen heeft zondagavond in de Amsterdam Arena met 2-0 verloren van Ajax, de nummer twee van de eredivisie. Ondanks de nederlaag speelde FC Groningen een behoorlijke partij.

FC Groningen kwam na negen minuten op achterstand door een kopbal van Sanchez. Ajax zette Groningen daarna onder druk, maar het lukte de Amsterdammers niet om de score uit te breiden.

Na rust was Van Nieff dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging via Ajax doelman Onana tegen de paal. Younes schoot namens Ajax kort daarop op de lat. In de 71e minuut kreeg Ajax een strafschop na een overtreding van Rusnak. Ziyech benutte het buitenkansje: 2-0. Tien minuten later mocht Ziyech weer vanaf de stip aanleggen, maar Padt stopte de bal.

FC Groningen kwam er na rust een paar keer gevaarlijk uit, maar ook de Amsterdammers kregen enkele mogelijkheden. Door de nederlaag zakte FC Groningen naar de elfde plaats.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Delen van de wedstrijd prima meegebald. Niks mis mee. Bacuna lekker fel! (Jonge-)man naar mijn hart. Wel het idee dat 020 niet 100% gaf.

    Maar Rusnak oprotten!

    Hoe hij bij het sprintduel met El Gazi niet alles gaf; vooral geen pijn lijden denkt Albert. Hoe hij die heerlijke assist van Van Nieff weet te verkloten! Wilde het weer zo mooi mogelijk doen (in kruising krullen) in plaats van hem als een prof gewoon binnen te werken. Parmantige wijffie is het. Weg met die vent. Zal nooit een volwassen sportman worden.

    Jeltema ook weg natuurlijk. Oud speler van Potetos speelt hier technisch directeur? Waarom geen Levsjenko (ijdel maar deskundig) of ander oud speler met voetbalvisie? Dankzij die Jeltema proberen we met een in beton gegoten technisch beleidsplan heel zielig een imitatie van Barcelona en die club uit 020 te worden.
    Als je al zo dom bent om een heel slap aftreksel te willen zijn, wees dat dan van een club/speelstijl die
    ons boeren aanspreekt; Atletico Madrid.

  • Ajax kon deze wedstrijd in een lage versnelling gemakkelijk uitspelen. Helaas is het niveau van FCG de laatste jaren erg hard gedaald. Dit werd een beetje gecamoufleerd door de bekerwinst. Met een serie gelukkige lotingen kan je zomaar na een serie thuiswedstrijden in de finale terecht komen.
    Wat in dit soort wedstrijden duidelijk wordt is dat FCG een hele aardige doelman heeft en dat Hateboer door niet bij te willen tekenen aardig aan zelfoververschatting leidt. Vanmiddag blijkt voor de zoveelste keer dat hij tegen een goede tegenstander het niet redt.
    FCG heeft er altijd voor gekozen om verzorgd en aanvullend voetbal proberen te willen spelen en niet met een defensieve taktiek de punten bij elkaar te willen sprokkelen. In die zin lijkt de spelopvatting meer op Barcelona dan op Atletico. Dat is niks nieuws, dat is al 25 jaar het geval.

Recente berichten

Persoon ernstig gewond bij aanrijding Noorderbinnensingel

Aan de Noorderbinnensingel is dinsdag in het begin van de avond een persoon ernstig gewond…

30 minuten geleden

Kinderen leven zich uit met sport en spel in Haren

De meivakantie is deze week begonnen en dus zijn kinderen vrij van school. Om het…

2 uur geleden

De sportbus van de kinderburgemeester was dinsdag in Lewenborg

De kinderburgemeester komt één van zijn verkiezingsbeloften na. Hij ging met de sportbus langs Lewenborg…

3 uur geleden

PKC’83 versterkt zich met middenvelder Tyrell Strik

PKC'83 heeft zich voor komend seizoen versterkt met Tyrell Strik. De 20-jarige Strik komt over…

3 uur geleden

Fietser gewond na botsing met scooter op Aweg

Op de Aweg heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. De…

4 uur geleden

Dit is wat je meemaakt tijdens Stukafest Groningen

Een cultureel festival verdeeld over vijftien studentenkamers in de stad op donderdag 2 mei. Leonie…

4 uur geleden