Categorieën: Nieuws

Bakker van ‘misbaksels’ wordt ‘schijtziek’ van AD

Bij de jaarlijkse oliebollentest van het AD kregen twee kramen in de stad bezoek. Ze belandden op de 157e en 159e plaats met eindcijfer 1,5. ‘Schijtziek’ worden de oliebollenbakkers van het AD.

Over Gebakkraam Wiltjer-Fogerty op de Grote Markt schrijft het AD: “Oneetbaar. Kraakheldere kraam en bedrijfskleding. Mooi! Uitbaatster zegt ‘schijtziek’ te worden van de slechte uitslagen in de afgelopen jaren. Hard, maar deze misbaksels verdienen niet beter.”

Over de Gebakkraam voor de ingang van de Makro aan het Kattegat: “Oneetbaar. Vettig aanvoelend bolletje, prima geschikt om een fietsketting mee te smeren. Dit moet je niet willen eten. De korst is knagen op een stuk scheepstouw. Waar is het teiltje?”

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Smaken verschillen.
    Misschien heeft die 'tester' wel een heel speciale smaak !?
    Als die Oliebollen werkelijk zo 'slecht' waren, waarom worden
    ze dan nog steeds verkocht ?

    Het zal allemaal wel een beetje meevallen.

    Ik vind een spoetnik erg lekker, een beetje suiker, een laagje koffiemelk,
    en dan met cola aanvullen.... heerlijk !
    Maar er zijn mensen die bij het idee al beginnen te kokhalzen....

  • Een onderzoek dat geen enkele waarde heeft. Waarschijnlijk zijn de bollen in het westen bijna allemaal goed. Smaken verschillen . Het zelfde zie je met Michelin sterren. Wie bepaalt er of het goed is. Een keer bij een sterren restaurant gegeten maar toen zag wat ik op het bord kreeg was ik gelijk genezen. Toen ik later de rekening zag vroeg ik mij af of er goud bij geserveerd werd.
    Wij zijn nog wel even bij de patat kraam langs gegaan.

    • Wat kan jij heerlijk elitair doen over je anti-elitarisme. Ook nog trots op niet weten wat een menu is?

  • Al sinds begin jaren 1990 wordt deze test jaarlijks gehouden. Veelal melden bakkers zichzelf aan of worden aangemeld. Bovendien worden ze in kennis gesteld dat het AD langskomt. En ja deze tijd van het jaar is het hoogtij voor de oliebollenbakkers. Dan is een slechte waardering natuurlijk niet goed. Maar laat de oliebollenbakkers zichzelf eens een spiegel voorhouden. Sommige kramen stinken een uur in de wind door oude olie. Terwijl de keuringseisen bekend zijn, maar gemakkelijk je geld willen verdienen. Kwaliteit verdiend zichzelf terug hou dan ook op altijd af te geven methodiek van keuren en zorg dat je een goed product levert

  • Bakker Ron uit Dordrecht stond jaren hoog op de lijst. Heb zelf i Dordrecht gewoond, sorry Ron ze waren niet te eten die bollen. AD is een echte Rotterdamse krant, zie je terug in al hun ''testjes''.

Recente berichten

PvdA kijkt naar brandweerkazerne voor meer betaalbare en sociale woningen in Stadshavens

De nieuwe wijk Stadshavens moet meer sociale huurwoningen gaan krijgen. Dat vindt de raadsfractie van…

2 uur geleden

Agenten delen meerdere bekeuringen uit aan motor- en scooterrijders in binnenstad, één voertuig in beslaggenomen

Politieagenten hebben zondagavond in de binnenstad meerdere motor- en scooterrijders bekeurd vanwege diverse verkeersovertredingen. Ook…

5 uur geleden

Komende dagen veel zon, vanaf donderdag toenemende bewolking

De zon krijgt de komende dagen alle ruimte. Daarbij worden ook hoge temperaturen bereikt, waarbij…

12 uur geleden

Regenboogbankjes zijn bijna klaar en worden binnenkort geplaatst

De regenboogbankjes zijn bijna klaar om geplaatst te worden op verschillende plekken in de gemeente.…

12 uur geleden

PvhN: “Afbraakkosten Geheugen Paviljoen niet voor rekening gemeente”

De kosten die de sloop van het Geheugen Paviljoen met zich mee gaat brengen moeten…

13 uur geleden

Helpman zondag struikelend naar het einde, ook Annen is te sterk

De afscheidstour van het vlaggenschip van Helpman zondag verloopt in de tweede klasse I de…

14 uur geleden