Categorieën: Nieuws

SP blijft weg bij ‘Open raad’

De SP fractie zal zaterdagmiddag om drie uur niet aanwezig zijn bij de ‘Open Raad’ in het stadhuis. De gemeenteraad gaat dan luisteren naar burgers die vanachter het spreekgestoelte een idee uitleggen in een korte presentatie van 1 minuut

“Wij zijn er niet op tegen, maar wij geloven dat het beter is om naar de mensen toe te gaan dan om in de raadszaal met de armen over elkaar te luisteren naar de mensen die naar je toe komen. Dat is de reden dat wij vanmiddag Selwerd in gaan. Dat is wat we eigenlijk altijd doen, aanbellen en vragen wat er speelt in de wijk. Dat is echt zonder drempels,” aldus Jimmy Dijk van de SP.

Voorzitter van de Open Raad is burgemeester Peter den Oudsten. Hij krijgt assistentie van Arno van der Heyden.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Jaren geleden bleef men stoïcijns en heeft men nooit willen luisteren naar zijn oerbewoners. Nu probeert men allerijl op deze wijze het democratisch proces alsnog te redden.

    En de SP luistert niet hoor. Denkend aan de bomenkap in Selwerd als voorbeeld. Pas toen de opinie te hevig werd, kwam de SP in actie. Alsook als die andere politieke partijen. Dat is slechts een buitenkantje door te doen alsof. Iedereen zou eens geïnteresseerd moeten zijn in de raadsvergaderingen of door te lezen in stukken/verslagen. Het doet je verstelt staan!

    Hoezo luisteren tijdens een openraad?! De koren dat slechts van het kaft zal worden gescheiden. Er zijn zelfs inwoners de toegang tot ons stadhuis ontzegt, doordat ze te kritisch waren.

  • Beste mensen ik wordt bv geboykot door RTV noord of door VVD omdat ik met ideeen kom die beter zijn goedkoper beter uitpakken maar zij zien dat als gezichts verlies en gedeputeerde van D66 die zegt als ik de stekker eruit trek pleeg ik politieke zelfmoord dan krijg ik nooit meer een baan.De politici horen er voor ons te zitten en niet voor hun eigen portemonnee ! Of kost het honderden miljoenen extra het is toch niet hun geld maar wij als inwoners zijn de dupe !

  • De SP gaat dus nietsvermoedende burgers overvallen in Selwerd. Misschien weten ze het niet maar via het stadspanel wordt de burgers voortdurend om hun mening gevraagd. Iedereen kan er aan mee doen. http://jouwstadjouwmening.nl/word-lid/

    Sjoerd, Mevrouw Kiki heeft Dig Ishta een mep verkocht. Daarom mag ze er niet meer in.

    • Dat is een halve waarheid Marcus. In een wellis/nietes daarin wil ik mij niet verzanden. Het werd ff iets te lastig daar in de raad ivm de aanwezigheid van mw Kiki. Ze had namelijk haar zaakjes beter op orde dan menig raadslid. En dus hebben ze dit maar aangegrepen.

  • 'verstelt' (versteld), 'de koren' (het koren), 'kaft' (kaf), 'zijn ontzegt' (is ontzegd). Sjoerd (of Sjoert?): doe s.v.p. even een taalcursusje voor oerbewoners.

  • Brexit... Trump.... Nexit.... De elite begint langzaam in te zien dat ze volkomen vervreemd zijn geraakt van de gewone burgers. Driekwart van de Nederlanders wil gewoon Zwarte Piet. Maar de Elite in Amsterdam en bij de NOS gaat keihard haar eigen gang... De PvdA draait en draait om de Ukraine bij de EU te krijgen - terwijl veel Europeanen al lang hun buik vol hebben van die EU.
    En nu mogen de burgers ineens komen vertellen wat ze willen, en onze PvdA-Gemeente zou dan luisteren??? Kom nou, stelletje huichelaars...
    Was het maar vast Maart. Eindelijk verkiezingen!

    • Draai het 's om. Het is misschien wel de burger die volkomen vervreemd is geraakt van de 'elite'. Jarenlang de andere kant op kijken, tot in hun eigen wijken aan toe en dan de politieke elite de schuld geven. Ik word droevig als ik de 'gewone burger' zie en aanhoor en dat meen ik oprecht. Volkomen in zichzelf gekeerd, individualistisch, altijd de ander aanwijzend, overal op afgevend, behalve op zichzelf. Misschien moet het volk weer 's leren wat zelfreflectie is. Want daar zit 'm wat mij betreft het grote probleem in de huidige maatschappij. Wellicht dat daar de politieke elite een forse steek heeft laten vallen, door het nalaten van het benoemen van deze lelijke ontwikkeling in de maatschappij. Kijk 's om je heen en denk er voor de gein 's over na. Ik zie tegenwoordig alleen nog maar klagers om me heen, dat denkt dat de politiek het wel even oplost. Maar het volk heeft zelf ook verantwoordelijkheid. Bovendien, die politieke elite, hoe heeft die zo lang kunnen zitten? Juist ja, door datzelfde volk wat zich nu ineens afzet. Het antwoord zou dan een politieke stroming moeten zijn wat het woord solidariteit niet kent en de samenleving nog verder uit elkaar drijft. Ik word er persoonlijk droevig van.

  • Open raad of naar de wijk komen allemaal onzin. Ze trekken zich van burgers niets aan kijk maar naar de beslissing geen bussen meer op de grote markt mensen moeilijk ter been mogen dan niet meer op de grote markt komen het zoveelste waan idee dat komt vast van verveling met een slok op uit het raam kijken van het stadhuis.

Recente berichten

LIVE | Alles of niet voor FC Groningen in promotiekraker tegen Roda JC

Goedenavond! Het is zonnig, zo'n zeventien graden en een licht lente briesje zorgt voor een…

2 minuten geleden

Gemeente ‘huurt’ 1.300 weekendplekken in fietsenstalling NS

De gemeente Groningen 'huurt' de komende jaren 1.300 parkeerplekken voor fietsen bij het Hoofdstation van…

58 minuten geleden

Groen-wit kleurt binnenstad en Europaweg in aanloop naar promotiekraker (foto’s en video’s)

De oproep van FC Groningen om in het groen-wit naar het stadion te komen vrijdagavond…

4 uur geleden

Ook in Groningen hebben steeds meer jongeren schulden: ‘Ze hebben geen inzicht meer’

Uit een landelijk onderzoek van incassobureau Flanderijn blijkt dat steeds meer jongeren schulden hebben. Ook…

4 uur geleden

Harde klap in Hoogkerk tussen auto en fietser

Op de kruising tussen het Hoendiep en het Aduarddiepsterweg in Hoogkerk (Vierverlaten) heeft vrijdagmiddag een…

4 uur geleden

Toentje zoekt steun om vers en gezond eten naar Voedselbanken te krijgen

Er ligt steeds minder verse groente in de schappen van de Voedselbank. Een slechte zaak,…

6 uur geleden