Sint Maarten-actie Praedinius groot succes: “Er klonk een oorverdovend applaus”

nieuws
Foto: PG

De Sint Maarten-actie van het Praedinius Gymnasium is vrijdagavond een groot succes geworden. Leerlingen gingen met lampionnen langs de deuren om snoep op te halen voor het goede doel.

“Het was echt geweldig”, zegt docent Alice van Oord die tevens de initiatiefneemster van de actie was. “Mensen reageerden blij verrast op onze actie. Een enkeling kieperde meteen z’n hele mandje leeg in onze mand en een meneer gaf zijn hele pot met drop weg.”

De mooiste ervaring kwam de groep tegen in een bruincafé. “We stapten de kroeg binnen die stampvol zat, en nadat we gezongen hadden, klonk er een oorverdovend applaus. Daar werden we toch wel even stil van.”

Bij de actie van het Praedinius is al het snoep dat opgehaald is bestemd voor het goede doel. In eerste instantie was het de bedoeling om het snoepgoed naar de kinderen in het Prinses Beatrixkinderziekenhuis te brengen, maar het UMCG besloot wegens omstandigheden niet mee te werken aan de actie. Het Praedinius liet zich echter niet uit het veld slaan, en besloot het snoep naar woonzorgcentrum De Pelster in de binnenstad te brengen.

Foto: PG
Foto: PG