Provincie helpt voedselbanken bij actie

nieuws

De provincie geeft de gezamenlijke Voedselbanken in Groningen een geldbedrag van 10.000 euro om volgende maand een grote inzamelingsactie te houden.

RTV Noord was drie jaar geleden initiatiefnemer om in december voedsel in te zamelen voor de negen voedselbanken in onze provincie. De omroep stopte ermee, waarna de voedselbanken het zelf overnamen. Het voedsel is hard nodig om de pakketten voldoende gevuld te houden. In onze provincie is de armoede in een periode van drie jaar verdubbeld.

Op 20, 21 en 22 december zijn er in de hele provincie allerlei initiatieven om vooral houdbaar voedsel in te zamelen. De provincie Groningen helpt de voedselbanken om promotiemateriaal te kunnen aanschaffen en zo de campagne tot een succes te maken.

Deel dit artikel: