Nobelprijswinnaar Ben Feringa krijgt eigen gebouw R.U.G.

nieuws
Foto: RUG

Het nieuwe gebouw voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (R.U.G.) wordt omgedoopt tot ‘Feringa Building’.

De Groningse hoogleraar Ben Feringa werd vorige maand de Nobelprijs voor Scheikunde toegekend voor de ontwikkeling van de moleculaire motor Het nieuwe gebouw voor Bèta-technisch onderwijs en onderzoek stond in de ontwerpfase bekend als Zernikeborg.

Feringa studeerde en promoveerde in 1978 aan de R.U.G. Hij wordt wereldwijd erkend als pionier op het terrein van moleculaire motoren. Een van de mogelijke toepassingen van zijn pionierswerk is het maken van geneesmiddelen die hun werk alleen in bepaalde delen van het lichaam doen.

De “Feringa Building” komt op de Zernike Campus en moet in 2022 gereed zijn.

Deel dit artikel: