Meer incidenten bij introductieperiode

nieuws

De mishandeling bij studentenvereniging Vindicat tijdens de introductieperiode, waarbij een eerstejaars student zwaar hoofdletsel opliep, staat niet op zichzelf.

Er waren in augustus nog twee incidenten waarbij studenten medische zorg nodig hadden. Dat schrijft de Advies Commissie Introductietijden in haar jaarverslag. De ACI adviseert 50 studenten-, studie- en sportverenigingen van de RUG en Hanzehogeschool over de veiligheid van studenten tijdens de introductietijd.

De ACI vermeldt niet om welke verenigingen het gaat en in hoeverre de studenten gewond raakten. Er zou geen sprake zijn geweest van geweld.

Volgens de ACI heerst er nog steeds een subcultuur waarin eerstejaars leden soms als minderwaardig worden gezien en behandeld. De commissie concludeert dat ze niet de middelen heeft om als een effectief toezichthoudend orgaan op te treden. De ACI heeft de besturen van de RUG en Hanzehogeschool daarom gevraagd haar positie en taken opnieuw te bekijken.

Deel dit artikel: