Hoge onderscheiding voor Ben Feringa

nieuws

Professor Ben Feringa heeft woensdag een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Feringa is benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die maar zeer zelden wordt uitgereikt. De uitreiking vond plaats in het Mauritshuis in Den Haag.

De 65-jarige Feringa krijgt op 10 december in Zweden de Nobelprijs voor Scheikunde uitgereikt. Hij is één van invloedrijkste wetenschappelijk leiders ter wereld op zijn vakgebied, de chemie. Feringa is sinds 1988 hoogleraar Organische Scheikunde aan de RUG. Door zijn toponderzoek en leiderschap zorgde hij voor belangrijke doorbraken in de scheikunde, vooral op gebied van de nanotechnologie. Hij ontwikkelde onder meer piepklein moleculair motortjes voor de medische wetenschap.

Deel dit artikel: