Categorieën: Nieuws

Groen licht voor campus bij UMCG

Aan de noordzijde van het UMCG wordt vanaf begin volgend jaar een nieuwe campus gebouwd. De RUG en het UMCG hebben daar na jaren vergaderen nu officieel hun fiat voor gegeven. Dat meldt de Universiteitskrant.

De grond is aangekocht en nu wordt er gekeken naar de inrichting van het gebied. De Healthy Ageing Campus wordt het nieuwe thuis van onder meer University College Groningen en de culturele organisatie Usva. Op de campus komen ook onderwijsruimtes, voor met name studenten medische wetenschap en farmacie.

Ook komt er een dependance van de ACLO, en krijgen studentenorganisaties als de KEI, SSH, de Studentenkrant en de studentenpartijen SOG en Lijst Calimero er een plek. De daadwerkelijke bouw begint niet eerder dan in 2020.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Op zich niet verkeerd. Maar vanwaar die haat tegen mooie, oude karakteristieke bebouwing? Waarom lijkt de levende Geschiedenis van Groningen kapot te moeten?

    Omdat het behouden/inpassen van (delen van) oude bebouwing te duur is? Omdat de wanna-be kunstenaar-filosofen (architecten) carte blanche van hun vriendjes in de politiek eisen? Vanwege de ecologische footprint van oudere gebouwen? Ordinaire misantropie? Social Enginering met doel tot een nieuwe - door marxisten goedgekeurde - Mensch te komen.

    Vragen, vragen, vragen!

  • Ik dacht dat de oude gebouwen aan de Bloemsingel no1 blijven staan en deze na renovatie gebruikt zouden gaan worden door de UCG als campus. Het proefdierenlab zou van mij ook wel vervangen mogen worden door nieuwbouw.

    • Zie niet dat ie gesloopt gaat worden. Valt op dit plaatje door nieuwbouw buiten beeld. Als ik het met de "zusterflat" vergelijk, gaan ze aardig de hoogte in, en staat hij op dit plaatje achter het hoge bruine blok links van de noordelijke grijze flat.

      Het koekkoeksjong UMCG heeft wel gecommuniceerd dat er een probleempje was met een monument (Bloemsingel) en dat ze deze daarom ondanks oorspronkelijke plannen zouden laten staan.

    • Linksvoor lijken er wel mooie oude paviljoenen (bij psychiatrie) plat te gaan.

      Werd Groningen trouwens maar "Almere op de Hondsrug". Almere ligt schitterend. Aan het Markermeer, een half uur van de Veluwe, en vlak bij een hoop werkgelegenheid van het schitterende Amsterdam en Utrecht.

      • Ik ben tegen sloop van panden aan de vijver van de Petrus Campersingel. Als ik qua bebouwing zeer trieste oorden als Rotterdam of Almere wil leven, ga ik daar wel heen.

      • Ik werk al jaren in 1 van die oude panden linksvoor, en deze staan al minstens 15 jaar op de sloopnominatie dus het onderhoud is ook al tijden minimaal. Zo nieuw is dit nieuws dus niet.
        Alles is enkel glas, de indeling van ruimtes is hopeloos tov de huidige tijd (en hebben een compleet ander doel dan oorspronkelijk: een beddenkamer is nu een werkkamer, ik heb de aansluitingen nog zitten). Er zit asbest in en ga nog maar even door. Bouwkundig is het niet aan te passen aan de binnenkant. In de zomer drijf je weg en in de winter heb je een jas erbij aan, of je stookt de kachel voor heel Groningen... Van mij mogen ze weg.

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

1 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

2 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

2 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

2 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

3 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

11 uur geleden