Drie belangrijke punten voor FC Groningen tegen ADO Den Haag

FC Groningen heeft zaterdagavond thuis met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag. De zege was verdiend, want FC Groningen kreeg de beste kansen en had het beste van het spel. FC Groningen rukte op naar de 13e plaats in de eredivisie.

FC Groningen kwam vroeg op voorsprong. Op aangeven van Reijnen schoot Hateboer raak: 1-0. FC Groningen kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar liet dat na. ADO was effectiever en via Duplan werd het vlak voor rust 1-1.

Na 55 minuten kwam FC Groningen opnieuw op voorsprong. Reijnen gaf weer de voorzet en Van Weert scoorde: 2-1. FC Groningen wilde doordrukken, maar ook ADO Den Haag dook gevaarlijk voor het doel van FC Groningen op. Gescoord werd er niet meer, zodat FC Groningen onderin drie belangrijke punten kon bijschrijven.