Categorieën: Nieuws

“Dieren kinderboerderij Stadspark zijn op slachtbank beland”

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over het fokbeleid van kinderboerderijen in Groningen. Dit na aanleiding van signalen over jonge dieren van kinderboerderij Stadspark die naar de slacht worden gebracht.

Echte misstanden heeft de partij, na de kinderboerderij meerdere malen bezocht te hebben,  niet gezien. Wel geeft de partij aan geluiden te horen dat er ook in Groningen een dieronvriendelijk fokbeleid op kinderboerderijen wordt gehanteerd. Gerjan Kelder, raadslid van de Partij voor de Dieren,  zegt daarover: “Wij horen dat er op 7 oktober een aantal dieren zijn afgevoerd, die allen op de slachtbank zouden zijn beland. Wij vinden dit vreselijk. Een reden van dit dieronvriendelijke fokbeleid is dat jonge dieren meer bezoekers zouden trekken. Maar wij kunnen het ons niet voorstellen dat bezoekers van de kinderboerderij, óf het college zelf, dit dieronvriendelijke beleid acceptabel vinden!”

De partij heeft al wel een oplossing voor het probleem. “Wij stellen het college concreet voor dat kinderboerderijen dieren redden of adopteren, in plaats van fokken, dat de dieren gesteriliseerd of gecastreerd worden en dat de kinderboerderij een permanent verblijf voor hen biedt. De intrinsieke waarde van dieren en educatie hierover dient het uitgangspunt van een kinderboerderij te zijn. ”

De partij wil dat het college de richtlijnen van het Kinderboerderijenbesluit gebruikt, zodat het dierenwelzijn goed is én blijft en het dieronvriendelijke fokbeleid stopt.

Elin Stil

Bekijk reacties

    • Dat heb ik dus tegen boerderijen. Dieren zijn niet op de wereld gekomen om ze te laten doden en op te laten eten door mensen.

      • Marc: Ben ik dan zo naïef dat ik denk dat kinderboerderijen er zijn om kinderen in contact te laten komen met dieren? Hoe wereldvreemd is het als je het acceptabel vindt dat je wezens het recht op leven en welzijn ontzegt voor een product dat geen mens nodig heeft?

      • Herman, zelfs in dierentuinen worden dieren geslacht omdat ze overtollig zijn. Het gaat om de in stand houding van soorten en rassen, niet om het individuele dier. Dieren zijn niet zoals mensen met hun plannen en verwachtingen. Zij leven in het moment. Als je ze een goed leven bezorgt, dan is het niet erg dat er ooit een einde aan komt, zolang je het dier maar niet onnodig laat lijden. Het vermenselijken van dieren, doet het dier geen recht. Het zijn geen mensen.

      • Eh... Herman... heb je wel eens een natuurfilm gezien? Zou je moeten doen. Dieren worden wel degelijk geboren om als voedsel voor andere dieren te dienen.

  • Het is een boerderij. Wat denk je dat er op boerderijen gebeurt? De PvdD is een wereldvreemd sekte die onschuldige vrijwilligers lastig valt met wereldvreemde moraal.

  • Kun je nagaan! Eerst hebben de kindertjes vrolijk met de diertjes gespeeld en daarna er mogelijk ook nog eens smakelijk van gegeten!

    Waarom vindt de Partij voor de Dieren dit dan vreselijk? En, belangrijker nog, waarom zou dat de raad ook maar iets moeten kunnen schelen?

  • Hef die sektariesche club op. Krijgt nog belastinggeld ook. Belachelijke gasten zijn het, dierenmishandeling hoor je ze nooit over, overbodige partij.

    • Misschien is het handig je eerst te verdiepen in de achtergrond van een politieke partij alvorens ongegrond vanuit onderbuikgevoelens uitspraken te doen. PvdD heeft dierenmishandeling heel vaak op de agenda gezet.
      Dieren naar de slacht brengen is geen taak van de gemeente. Daarnaast dan ook wel zo eerlijk de kinderen te vertellen wat na een jaar met een dier daar gebeurt.

  • Kinderboerderijen krijgen vaak ongewild dieren in de maag geschoven (zelfs gewoon letterlijk over het hek) van zogenaamde dierenliefhebbers die het allemaal niet meer aankunnen. Dat zou voor de dierenpartij een veel belangrijker punt moeten zijn. Net als de particulieren die onverantwoord beesten niet afmaken al lijden die beesten of en zelfs in het geval van besmettelijke ziektes.

  • Wat een domme rechtse reacties hier weer...
    Onwetendheid en een gebrek aan leergierigheid zijn ideale ingrediënten voor machtsmisbruik, geweld en zo ook dierenmishandeling.
    Oogkleppen op en fijne avond.

  • Wauw, de reacties hieronder laten me ook schrikken! Er zijn toch andere manieren waarop kinderboerderijen met hun dieren om kunnen gaan? Jonge dieren hóeven niet geslacht te worden, als bijvoorbeeld een groot deel van de dieren gecastreerd/gesteriliseerd wordt. Dan is er een meer natuurlijk verloop van oude en jonge dieren. Alsof het zoveel uitmaakt voor bezoekers wat er rondloopt..
    Ik denk dat kinderen het helemaal niet leuk zullen vinden als ze weten dat het diertje wat ze knuffelen, erna wordt afgemaakt omdat het niet schattig genoeg meer is om mensen te trekken? Goed dat deze partij dit openbaar maakt! Hoop dat dit mensen juist wakker maakt en dat ze ook nadenken over wat ze eten.

    • Prima Loes, dan verzinnen ze toch wat anders.

      Het lijkt mij niet dat de lokale politiek hierbij betrokken hoeft te worden.

  • Loes, de PvdD voegt niks toe, schreeuwen heel hard maar doen niks. Op de zwarte lijst zetten de sekte.

    • U schreeuwt juist heel hard - dat deze partij niks doet en een sekte is. Onderbouw dat eens! U heeft het over een politieke partij met wetenschappelijk bureau, 2 zetels in de Tweede Kamer, 2 senatoren in de Eerste Kamer. Aanwezig met zetels in 12 gemeenteraden, 10 Provinciale Staten en 8 Waterschappen. Voer een discussie op inhoud. Dat kan voor u misschien beginnen met klein onderzoekje hoe het politieke systeem hier werkt en welke partijen daarin opereren hier in Nederland.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

7 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

9 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

12 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

14 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

14 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

15 uur geleden