“Vermiste student Wytze Pennink was niet ladderzat”

nieuws

De politie is op zoek naar camerabeelden waarop mogelijk de vermiste student Wytze Pennink te zien is. De 18-jarige student is sinds vrijdagmorgen spoorloos. De politie vreest inmiddels het ergste.

Volgens politiewoordvoerder Ron Reinds is Pennink vanaf de Grote Markt naar de Kreupelstraat gelopen. Hij is voor het laatst gezien op Spilsluizen aan de kant van de stad toen hij richting het Lopende Diep wandelde. De route is niet erg logisch, want Pennink woont in de Noorderstationsstraat.

Hij was absoluut niet ladderzat”, aldus politiewoordvoerder Ron Reinds. “Want je ziet hem niet zwalken”. Reinds is bang dat Pennink het slachtoffer is geworden van een ongeval. “Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. Nergens op de beelden is iets van een ruzie te zien”.

Zondag is het water in Spilsluizen doorzocht, maar daar is niks gevonden. Toch sluit Reinds een val in het water niet uit: “Dat kan gebeurd zijn bij bijvoorbeeld het plassen. Hij kan heel lelijk terecht gekomen zijn en onder een woonboot beland. Dan vind je iemand ook niet met een sonar.”

We wachten eerst de nieuwste informatie af en als dat niets oplevert gaan we opnieuw zoeken in het water bij Spilsluizen en dan zetten we ook duikers in”, aldus Reinds.