Categorieën: Nieuws

Uitspraak over zuidelijke ringweg uitgesteld

De Raad van State heeft de uitspraak over het tracébesluit over de zuidelijke ringweg uitgesteld. Dat kan nog tot zes weken duren.

Er moesten enkele aanpassingen komen, zoals geluidswerende schermen bij zwembad de papiermolen. Ook de verkeersveiligheid van de vernieuwde ringweg moet beter.

Omwonenden van de ringweg hebben grote bezwaren tegen de aanpak van de weg. Zij vrezen vooral veel verkeersoverlast in hun wijken.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Wat, alwéér?

    Man, man, man, waar is de tijd gebleven dat Nederlanders slagvaardig heetten te zijn.

    • slagvaardig beginnen met het alternatief ja natuurlijk daar is ieder bij gediend maar een weg upgraden met 80.000 / 90.000 per dag is waanzin .Stoppen ermee .

  • Weer uitstel! Er komt geen einde aan. Wanneer wordt nu eindelijk eens de mond gesnoerd van beroeps-dwarsliggers? Als bewoner van Groningen Zuid ben ik een voorstander van de huidige plannen.. Gewoon ongewijzigd goedkeuren! De beste stuurlui staan aan wal.

    • Ik denk dat de bewoners recht hebben te protesteren tegen de tunnelvisie van RWS en bestuurders van gemeente en Provincie.

  • Dat schiet mooi op.
    Liggen de voorbereidende werkzaamheden aan deze omstreden ombouw nu stil of moeten ze misschien teruggedraaid worden ?

    • de opdrachtgevers van deze werkzaamheden zijn RWS en wethouder Rook en gedeputeerde F.Greaper.

      Ze zouden het maar eens zelf moeten betalen dan waren ze heus niet bezig.

      Hoge bomen vaak veel wind maar trappen de laagsten eruit om geld te besparen.

  • De raad van state mag wel opschieten, dadelijk is het klaar en dan moeten ze nog uitspraak doen. :p De voorbereidende werkzaamheden gaan uiteraard gewoon door.

  • Beste mensen
    Dit project wordt voor 31 % door RWS en 69 % provincie betaald uit de Zuiderzee lijn gelden gelden.
    De overheid dramt dit project erdoor en jullie moeten niet vreemd ervan opkijken dat de Raad van State het naar de prullebak zal verwijzen.
    A7 / N 7 is primair de A 28 valt buiten de scope waar nu al zegt de project organsatie in een officieel rapport zal er 6 % meer filevorming en 20 a 30 % langere wachttijden op de A 28 ontstaan..
    Door schade en schande wordt men wijs op het ministerie en RWS.
    Dram een weg met 85.000 tot 90.000 auto''s inclusief gevaarlijke stoffen dwars door de stad waar 16 scholen binnen de invloeds sfeer /omgeving van deze weg staan.
    Er zijn alternatieven en die zijn beter en veiliger en zijn economisch beter voor stad en ommeland. en zal het verkeer met+/- 32.000 auto's reduceren.
    Een beter Jullianaplein geen 6 m de lucht in , geen 12 stoplichten op de begane grond maar handhaving van alle verkeersstromen (geen op en afritten schrappen) zoals nu maar zonder 1 stoplicht en een vrije scheepvaart > Noord Willemskanaal (geen vaste betonbruggen) geen Karin Dekker tunnel die 3/4 onder het grondwaterniveau komt te liggen en waar het ministerie de verklaring heeft afgegeven dat het een tunnel is en dat er geen gevaarlijke stoffen meer doorheen mogen.
    Nu zijn de rijbanen 410 cm breed die willen ze 310 cm maken , steile betonwanden geen vluchtwegen , je deur open doen die tegen de betonwanden aanslaat.
    Mensen denk een na.
    Weg ermee.schrappen van de huidige plannen.
    Ieder zit er voor zich zelf inplaats voor de Noordelijke bevolking.

    Zoals de gedeputeerde zegt : als ik de stekker eruit haal poog in politieke zelfmoord en is m''n politieke carriere ten einde.
    Zij zit er voor zich zelf en niet voor ons Noordelingen het moge duidelijk zijn. Dit geld ook voor de wethouder van Groningen !
    Dit land wordt bestuurd door 16.000 politiekelingen die er voor eigen beurs zitten en niet voor de inwoners.

  • "geen Karin Dekker tunnel die 3/4 onder het grondwaterniveau komt te liggen en waar het ministerie de verklaring heeft afgegeven dat het een tunnel is en dat er geen gevaarlijke stoffen meer doorheen mogen.
    Nu zijn de rijbanen 410 cm breed die willen ze 310 cm maken , steile betonwanden geen vluchtwegen , je deur open doen die tegen de betonwanden aanslaat."
    Heel goed Pieter, en dan te bedenken dat er juist in dat tunnelgedeelte ook nog eens geritst oftewel voorgesorteerd moet gaan worden. Dit plan in de huidige vorm is levensgevaarlijk ! Dat verklaard het uitstel, niet een paar lullige geluidsschermen.
    Communicatie- en Manipulatiekanaal van de Provincie, Tv Noord ,heeft aan dit besluit van de RvS weer es totaal geen zendtijd besteed. Nee, stel je voor dat dit de kluit aan het denken zou gaan zetten.

  • Hulde @P.C.J ..
    De meest pakkende zin ( vind ik).. uit je toelichting is deze.
    : "Ieder zit er voor zich zelf inplaats voor de Noordelijke bevolking."
    Het zal wel te maken hebben met de ziekte genaamd narcisme waar ( bijna) ieder bestuurslid ( is zoiets besmettelijk ).? ..te maken schijnt te krijgen zodra men (zich waant) ..beter te zijn, dan de rest.
    Misschien dat een paar bestuursleden van bepaalde voetbalclubs zich kunnen melden bij de gemeente.?
    Die hebben namelijk in hun beslissingen het beste voor met hun leden qua gezondheid en "common sense"..
    Zouden meer bestuursleden moeten doen.

  • Het ergste wat ik vond in mijn gesprek met gedeputeerde Fleur Graeper van D66 ,ik trek de stekker er niet uit want dan poog ik politieke zelfmoord en is m´n politieke carriere naar de knoppen.
    De carrierre van de gedeputeerde is belangrijker dan die van de bevolking.
    De uitlating, ik zou blij zijn als de Raad van State het naar de prullemand verwijst, zou ze blij mee zijn, want dan kunnen we naar het alternatief gaan kijken dat inderdaad beter is voor stad en ommeland.
    Tevens een heel aantal regerende partijen in de Groninger Staten zijn het met het alternatief eens maar uit politieke overweging doen ze niets.
    Het voorstel is 270 miljoen duurder dan het alternatief maar dat interesseert de politici niet.
    Dat de project organisatie in een officieel rapport aan stad en provincie schrijft de A 28 valt buiten de scoop en daar zal bij gereed komen 6 % meer file vorming zijn en 20 a 30 % meer wachttijd ontstaan , dat interesseert niemand.
    De gedeputeerde in Drenthe slaat niet met de vuist op tafel want het was niet zijn zaak, belachelijk.

    Dit land wordt geregeerd door 16.000 politieke mensen en 16.984 miljoen mensen hebben dit maar te accepteren.
    Zij vullen allen hun eigen zakken en zitten er niet voor de bevolking.

    • Omdat jij het er niet mee eens bent is het allemaal niet eerlijk. Was je maar de baas dan moest iedereen doen wat je zegt.

  • wees gerust Marc ,dat ben ik lang genoeg geweest in arbeidzame leven en ook leiding gevend zowel by RWS als PWS als waterschappen en gemeenten en bij vele wegenbouwers.

  • Ik ben vooral benieuwd wat dit uitstel betekent voor de huidige voorbereidingen, zoals aanleg bekabeling, sloop van de Wichersstraat noordzijde, verhuizing van Het Viaduct, afsluiten van wegen en tunnels, fietspaden, kappen van bomen etc. dat al is ingezet met het idee dat half oktober de uitspraak zou zijn. Dit zou allemaal voor december moeten ivm de vleermuizen en flora&faunawetgeving.

Recente berichten

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

39 minuten geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

1 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

5 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

5 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

6 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

6 uur geleden