Categorieën: Nieuws

Provincie verwerpt bezwaren Fietsroute Plus

De Provincie verwerpt de bezwaren tegen de Fietsroute Plus die omwonenden tegen het nieuwe verbrede fietspad tussen Groningen en Ten Boer hadden ingediend.

De provincie  reageert op een brief van diverse betrokkenen bij de aanleg van de Fietsroute Plus. Daarin kwamen diverse klachten naar voren over de aanleg van deze fietsroute. Het college van gedeputeerden schrijft onder meer van mening te zijn dat op een zorgvuldige manier aandacht is besteed aan alle waarden rondom de Stadsweg.

Met de aanleg van deze fietsroute wordt het algemeen belang gediend, te weten de veiligheid en het comfort van fietsers.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Veiligheid van fietsers? Het is wel duidelijk wT deze route nou wordt een snelweg voor brommers en racefietsers .mooi recht dus vol gas ver bij de rijksweg weg dus ook politie en dergelijke weg. Gek zijn ze.het was een van de fijne natuurlijke ontspannen routes naar Groningen door de natuur. Dood zonde.

    • Het is nu veel te smal. Tegenliggers is altijd rakelings passeren. Mensen met honden altijd weer stress. Prima dat er ee breed fietspad komt. Op de paden naar Stedum, die ook breed zijn heb je ook geen last van jouw imaginaire racefietsers en brommerterreur. Ook op andere fietsroutes plus niet. Niet altijd overal maar tegen zijn. Dit is een grote verbetering. Direct doortrekken naar Ten Post!

      • ik kom heel vaak over dit fietspad en er zijn geen problemen zoals jouw imaginaire probleempjes .jij bent zon racefietser zeker zon Aso die denkt dat iedereen maar voor ze aan de kant moeten .en ook nog oude mensen zoals mijn stiefvader de huid durven vol te schelden omdat ze op hun scootmobiel van de natuur genieten terwijl ze er makkelijk langs konden ze hadden het fietspad ook een klein beetje breder kunnen maken, een 30 centimeter breder was genoeg geweest dan konden fietsers mekaar nog makkelijker passeren.

      • Ik ben geen aso wielrenner.Ik fiets voor mijn gezondheid, om fit te blijven. Het maakt mij niets uit of ik records breek, maar ik fiets wel graag veilig en dat kun je die smalle paden niet echt noemen. Een scootmobiel zou juist veel baat hebben bij een brede fietsroute plus. Want daar kom je echt niet langs op die smalle paadjes.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

5 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

5 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

6 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

8 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

9 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

9 uur geleden