Categorieën: Nieuws

Oktoberfest Groningen lijkt te mislukken

Het doorgaan van het Oktoberfest in Groningen is dubieus. De gemeente Den Haag heeft inmiddels geen toestemming gegeven voor het Oktoberfest van komend weekend op het Malieveld.

De gemeente vindt het veiligheidsplan onvoldoende. De organisatie van het Oktoberfest zou vervolgens Arnhem en Groningen aandoen. Het feest in het Groninger Stadspark stond gepland voor 3 t/m 5 november. De kaartverkoop voor de drie locaties is inmiddels stilgelegd.

De website Lederhosen van feestwinkel Confetti heeft zich teruggetrokken omdat ze geen vertrouwen heeft in de organisator. Eerder maakte de Duitse bierbrouwer Hofbräu München al bezwaar tegen het gebruik van haar naam als sponsor. Het Oktoberfest van vorig jaar in Alkmaar mislukte totaal; veel bezoekers hadden een kaartje gekocht, maar kregen hun geld niet terug. De organisatie van het Oktoberfest is niet bereikbaar.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ook de Groningse sponsors van het feest trekken zich terug terwijl zij met een beetje research hadden kunnen weten dat Dennis Poland garant staat voor oplichten en totaal geen clou heeft wat er bij komt kijken om een feest in elkaar te zetten.Hier een artikel van vorig jaar over een oktober feest in Alkmaar van Dennis Poland.(http://www.rtvnh.nl/nieuws/174428/bezoekers-oktoberfest-alkmaar-ontevreden-alles-was-superslecht)
    Dennis heeft een businessplan dat als volgt werkt:men neme een poster van een bestaand feest uit Duitsland veranderd de tekst en de foto's/achtergrond en vult dat aan met Nederlandse sponsoren vervolgens gaat hij dit promoten om zoveel mogelijk voorverkoopgelden binnen te krijgen omdat hij zelf niet de financiële middelen heeft om de voorbereide kosten te betalen.Zodra de voorverkoop niet genoeg geld oplevert valt zijn gehele 'bedrijfsplan' als een kaartenhuis in elkaar.In de entertainment industrie lopen aardig wat van dit soort types rond,het is dus altijd handig om wat research te doen voordat je gaat sponsoren of een kaart in de voorverkoop gaat kopen.

  • Gemeente Groningen moet gewoon geen vergunning afgeven en kan die knoop beter zo snel mogelijk doorhakken. Dit soort rotte appels bederven de evenementenbranche.

Recente berichten

Zwaan zorgt voor file op A7 bij stad

Meerdere rijbanen van de A7 bij Hoogkerk kwamen maandagmiddag tot stilstand door een zwaan op…

10 minuten geleden

Politie in noorden moest vorig jaar vaker geweld gebruiken

Het aantal keren dat agenten het afgelopen jaar geweld moesten gebruiken tijdens hun werk is…

1 uur geleden

FC Groningen waarschuwt: handelaren in tickets riskeren boetes en stadionverbod

FC Groningen waarschuwt handelaren en kopers voor de verkoop van wedstrijdtickets via andere wegen dan…

1 uur geleden

Voormalige raadslid en Kamerlid Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in Woudenberg

Voormalig Tweede Kamerlid en raadslid in Groningen Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in de…

2 uur geleden

ETT Media maakt doorstart na faillissement: drie medewerkers nemen bedrijf over

ETT Media maakt een doorstart. Na het faillissement van begin maart hebben drie medewerkers besloten…

3 uur geleden

Woensdag 24-uurs staking in Groningen voor betere cao Metaal & Techniek

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden in de Metaal & Techniek in Groningen op…

4 uur geleden