GroenLinks hekelt afhandeling aardbevingsschade

nieuws

De Statenfractie van GroenLinks vindt het schandalig dat 90 procent van de kosten van de NAM bij de afhandeling van aardbevingsschade zit in proceskosten, en slechts 10 procent in daadwerkelijk schadeherstel.

Volgens Statenlid Hendri Meendering van GroenLinks had veel persoonlijk leed voorkomen kunnen worden als het geld wel in herstel was gestoken in plaats van in jarenlange procedures. Hij vindt het dan ook niet raar dat veel betrokkenen last hebben van gezondheidsklachten.

GroenLinks is blij met het voorstel van het Centrum voor Veilig Wonen om kleinere schades veel sneller af te handelen. Wel is de bovengrens van duizend euro voor deze kleine schades veel te laag. GroenLinks wil ook meer inzicht in langlopende schadegevallen.

Deel dit artikel:
Adverteren?