Fraudezaak RUG pas volgend jaar afgerond

nieuws

De rechtbank zal de grote fraudezaak van de Rijksuniversiteit pas volgend jaar inhoudelijk behandelen. Dat bleek uit de zogenoemde regiezitting van maandag.

Er staan in totaal negen verdachten terecht voor de fraudekamer in Almelo, onder wie een aantal medewerkers van de RUG. De 65-jarige hoofdverdachte Hans G. uit Harkstede zou tussen 2008 en dit jaar voor meer dan 1 miljoen euro gefraudeerd hebben. Hij liet installatie- en bouwbedrijven werkzaamheden verrichten bij de RUG, en streek daar zelf veel geld van op. Ook enkele van zijn familieleden en een aantal ondernemers staan terecht.

De 49-jarige Danny von H., de voormalige baas van de hoofdverdachte, is voorlopig geen verdachte meer. De rechtbank acht het bewijs tegen de medewerker van de RUG onvoldoende. Von H. zou zijn huis hebben laten verbouwen op kosten van de RUG. Volgens Justitie zou hij de kosten van 7000 euro via Hans G. bij de universiteit in rekening hebben gebracht. Het is niet bekend of het Openbaar Ministerie tegen de beslissing van de rechtbank in beroep gaat.