Een schat van een opa of oma

Deze week is de Kinderboekenweek weer van start gegaan. Op zes dagen tijdens de Kinderboekenweek is er in verschillende filialen van het Groninger Forum een activiteit met als titel ‘Een schat van een oma of opa’.

De kinderen gaan in groepjes drie keer als schatzoekers ‘op visite’ bij een oudere. Ze voeren aan de hand van voorwerpen een gesprek over de jeugd van een oudere, al pratend vinden ze een schat aan verhalen.

Deze activiteit is bedacht door Karlijn Benthem (educatie theatergezelschap Het Houten Huis) en Floortje Schoevaart (schrijfster voor onder andere Sesamstraat) in samenwerking met het Groninger Forum. Het doel hiervan is een ontmoeting tussen oude en jonge mensen te creëren, kinderen te laten nadenken over de kindertijd van een andere generatie en deze te vergelijken met hun eigen leven.