Donar wint van Hubo Limburg United

Donar heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de FIBA Europe Cup gewonnen. In Hasselt werd het dinsdagavond tegen Hubo Limburg United 90-97.

Donar, nog steeds zonder Jason Dourisseau, ging goed van start en stond na het eerste kwart voor met 21-24. Daarna namen de Belgen de leiding over, en bij rust was het 48-42. Vervolgens waren de Groningers weer sterker, en een driepunter van Arvin Slagter in de buzzer zorgde voor een voorsprong van 10 punten aan het einde van het derde kwart: 62-72.

Die weelde leek Donar niet te kunnen dragen, want vervolgens wist de ploeg van coach Erik Braal maar 4 punten te scoren in 5 minuten, terwijl de Belgen steeds dichterbij kwamen. Met nog 3 minuten op de klok was het 80-81. In de spannende slotfase was het met name Lance Jeter die met een driepunter en een aantal vrije worpen de winst veiligstelde.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 30 punten, Drago Pasalic met 20 punten en Arvin Slagter met 15 punten.