Donar wint simpel van Aris

Donar heeft zondagavond de thuiswedstrijd tegen Aris uit Leeuwarden gewonnen. Het werd 73-56.

Donar speelde weer zonder Jason Dourisseau, maar mét de herstelde Arvin Slager, voor het eerst dit seizoen.

Alleen in de beginfase stonden de Friezen even voor, maar na 2-4 werd het al gauw 12-4. Het eerste kwart eindigde bij 23-15. Het tweede kwart was het beste kwart van de thuisploeg, die bij rust voorstond met 47-28. Na rust verloor de wedstrijd aan antrekkelijkheid. Na drie kwarten was het 62-41, en in het laatste kwart scoorde Donar nog maar 11 punten.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 12 punten, Drago Pasalic met 11 punten en Chase Fieler met 10 punten.

Donar staat bovenaan in de Dutch Basketball League en heeft 8 punten uit 4 wedstrijden.