Categorieën: Wijken

Buurtbewoners boos om nieuwe fietsparkeervakken

De nieuwe fietsparkeervakken, die sinds woensdagavond bij de Jumbo aan de Wilhelminakade in gebruik zijn genomen, zorgen voor veel ergernis.

De fietsenrekken zijn er gekomen, omdat de supermarkt kampte met een groot tekort aan fietsenrekken. “Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid studenten die hier komen. (…) Wij hebben er voor gekozen om een aantal parkeervakken voor fietsers uit te breiden”, verklaart de filiaalleider van de supermarkt tegen Raymond Bos van Groningsnieuws.nl.

Voor het maken van de nieuwe fietsparkeervakken zijn vier autoparkeerplaatsen, waaronder de gehandicaptenparkeerplaatsen, bestraat. De Jumbo en de studenten reageren blij met de extra plekken. De buurtbewoners niet. “Ik ben slecht ter been, moet nu een aantal meters verder lopen”, aldus een flatbewoner tegen Bos. Of de bewoners nog verdere actie ondernemen is niet bekend.

Elin Stil

Bekijk reacties

  • Studenten zijn ook buurtbewoners, blije nog wel. Buurtbewoners blij met fietsparkeervakken, was dus ook een goede kop geweest. Het wordt me overigens niet duidelijk of het nu om fietsvakken of rekken gaat.

  • Die fietsenrekken op de foto stonden er toch al? En op de achtergrond zie ik twee invalideparkeerplaatsen, als je die paar meter extra al niet kunt overbruggen, snap ik niet hoe je je dan wel door een hele supermarkt voortbeweegt.

  • alles voor de studenten tocht is gemeente groningen alleen een gewone burger moet niet wat vragen wandt dan kan het niet in de ogen van de gemeente groningen overlast scooter in brommer in corsmotor over de voet gedeelte rijden in met een wiel waar gewoon mensen in kinderen lopen in vraag je de gemeente krijg je gewoon ook geen antwoord terug zo werkt dat als je niet belandrijk bent voor de stad in waar je woont dan zeg ik voor wie is de gemeente groningen waar je woont belangrijk dan maar goed misschien kijk er wel een wethouder deze site wel kan die kijken wat de inwoners van groningen denken hoi

  • Groningen is alleen voor studenten en de rest telt niet meer mee. De student mag en kan alles in Groningen. Ook hebben zij schijnbaar overal ontheffing voor zoals verkeersregels, want het gezag kijkt gewoon de andere kant op als studenten in verboden rijrichting rijden.. Het begint stevig op te vallen vandaar.

    • Ik zou zeggen: ga studeren!
      en als 90% van je klanten op de fiets komt, dan richt je je winkel er op in,
      daar is niks samenzweerderigs aan, da's gewoon goed ondernemerschap.

      Als je slecht ter been bent, kun je je boodschappen laten thuisbezorgen, en volgens mij wil de Jumbo de boodschappen ook wel ff naar je auto tillen, als je er om vraagt.

      En daarbij: geen enkele fietser in Groningen houdt zich aan wat voor regels dan ook, student of niet.

      Ik vind dat we in Nederland toch wel een tikje verwend zijn hoor, Het is net of anderen (de overheid, de politie, de zorgverlening of wat voor instantie dan ook) er voor is om onze problemen op te lossen of zelfs te voorkomen.

  • Wees blij dat al die studenten (25% inwoners van Groningen) lekker fietsen en niet massaal met de auto komen. 4 autoparkeervakken hebben nu plaats gemaakt voor tientallen fietsvakken. Tientallen mensen blij mee.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

7 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

9 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

12 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

14 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

14 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

15 uur geleden